Magi på Tvärvägen

Det var länge sen jag rekommenderade ny svensk musik, så det är väl dags nu. För ett par månader sedan var jag inne på bloggen swedesplease.net och fick höra den fantastiskt fina låten September av Henrik Öhbergs enmans-orkester Tvärvägen.

Tvärvägen släppte sitt debutalbum i början av november, och även om det är lite väl kort så är det fullmatat av substans. Musiken känns både spontant och genomtänkt framförd. Henrik använder sig av otaligt antal instrument, med vikt på det udda, som leksakspianon, ryska stråkar och ostämda instrument. Det känns så där härligt magiskt och drömskt.

Henrik som spelar all musik själv har även gjort musikvideon till första singel själv, och den är minst lika vacker som hans musik.

Titta och lyssna på: Tvärvägen - September


Kommentarer
Postat av: Jonnie Holmberg

Underbart! Vilken känsla och jag gillar att han inte hymlar med det faktum att han gör allting själv.

Det kanske lät som en konstig kommentar men låtskrivare och producenter som honom (och undertecknad också för den delen) brukar sträva efter att få allt att låta live-inspelat trots att man har lagt spår för spår. Det finns någon sorts prestige i att han tillgång och möjlighet att plocka in ett helt band i studion. Men videon visar ju verkligen att han har spelat in allt spår för spår. Duktig kille! Tack för tipset!

Postat av: ville

Snygg blogg

2008-12-13 @ 10:17:46
URL: http://villers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0