Yeasayer - Förra årets viktigaste band?


Yeasayer. Det är annorlunda, det är vågat, det är svårlyssnat och tydligen jävligt viktigt. Yeasayer släppte sitt debutalbum All Hour Cymbals i slutet av förra året. Undergroundrecensenter, indiekids och musikbloggare menade att det var det viktigaste albumet som släppts på länge. Det sades att Yeasayer hade skrivit ett nytt kapitel i musikhistorieboken. Att man kasserat allt som var norm och klyschigt och skapat något nytt och revolutionerande.

Huruvida det var bra eller inte tycktes inte vara av högsta prioritet att redogöra för. Det avhandlades senare, när man hade prisat klart originalitetet. Men visst är det bra!! Om det är viktigt och revolutionerande är väl dock en smaksak.

Hur låter det då?... jag vet inte ens om jag kan försöka beskriva. Det är en vild genreblandning av pop och rock, västerländsk folk och traditionell afrikansk musik. Psykedelisk 60-tals pop, reggae och dub. Men framförallt är det är eklektisk och medryckande.

Om en dryg vecka spelar Yeasayer på Way Out West. Om ni ska dit så måste ni bara se till att se dom. Det är ett liveband utöver det vanliga…

Bästa spåret från All Hour Cymbals: Yeasayer – 2080

Se Yeasayer framföra låten Sunrise live:

Kommentarer
Postat av: Yuna

Håller med. Yeasayer är ett fantastiskt band. Såg dom på roskilde och det var i sanning en upplevelse!



Tack för en jävligt värd blogg förresten. Den räddar mina småtråkiga arbetsdagar lite. Spellistorna har gått varma (företaget blockar sidor där man kan lyssna på onlineradio blablabla.. så då funkar detta mer än väl). Dags för julis nu? :)

2008-07-30 @ 16:14:56
URL: http://yeahyeahyeah.blogg.se/
Postat av: Johan

Tack så mycket Yuna. Kul att du gillar bloggen och spellistorna... och Yeasayer (fast dom går väl inte att ogilla?). Kan tänka mig att spelningen i Roskilde var kunglig!! Rosklilde lyckas alltid få sina artister att ge sitt yttersta.



Julis spellista ligger uppe om några timmar!



sköt om dig!

2008-07-30 @ 21:55:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0