Skivsläpp: Electric President


Ynglingarna Ben Cooper och Alex Kane har spelat tillsammans sen 2000, men arbetat på varsina projekt. 2004 bestämde dom sig för att skapa musik tillsammans och bildade duon Electric President. 2006 släppte dom sitt första album, det självbetitlade Electric President. Både musikskribenter och Indiekidsen var enigt gillande till pop-godiset som debuten bjöd på.

Idag släpper Electric President sitt andra album och det smakar fortfarande lika gott. Även fast det stundtals är samma smaker. Kompositionerna är praktiskt taget de samma, och ljudbilden lika så. Men det låter fortfarande riktigt bra!

För er som inte är bekanta med Electric Presidents så spelar de indie-elektonika med starka influenser av The Postal Service och Death Cab For Cutie. Det är inte lika rockigt som Death Cab och inte lika elektronisk som The Postal Service. Men gillar man någon av nämnda band kommer man garanterat gilla Electric President också. Ben Cooper har parallellt med Electic President sitt eget band Radical Face, som jag förslår att ni lyssnar in er på om ni inte redan gjort det.

Bästa Spåren på nya albumet är: Monster, It’s like a Hearbeat, Only It Isn’t, We Will Walk Through Walls och Ether.

Lyssna på: Electric President - Monsters

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0