Konsert: Madrugada

Ikväll kl. 21 spelar MadrugadaNalen, Stora salen, i Stockholm. Imorgon spelar dom på Sticky Fingers i Göteborg. Missa inte!!

image5

För er som inte känner till Madrugada så är det ett norskt rockband som spelar mörk melankolisk rock med inslag av blues och country. Dom säger sig själva ha inspirerats av t. ex. David Lynch, Angelo Badalamenti, The Velvet Underground, The Doors osv, och det märks på den psykadelia som genomsyrar deras musik.

Men trots att det är mörkt, primitivt, rått och psykadeliskt så är det samtidigt vacker och melodiöst, och påminner mycket om likvärdigt lättlyssnade rockband som U2 och framförallt R.E.M.

Madrugada har sen de bildades för 13 år sedan släppt sex studioalbum och ett livealbum. Deras senaste platta (självtitulerad) kom ut i Januari i år och fick bra recensioner. För knappt ett år sedan, strax innan färdigställandet av albumet Madrugada, så omkom Madrugadas fenomenala gitarrist Robert Burås. Och det har spekulerats mycket om det kommer bli Madrugadas fall. Att dom nu inlett en turné ger lite hopp om bandets fortsatta framtid, men Burås roll i bandet har varit för stor för att kunna ersättas.

Har ni inte lyssnat nåt på Madrugade skulle jag föreslå att börja med låtarna: Majesty, Running Out Of Time, Vocal, Shine, Electric samt den underbara duetten Lift Me med Ane Brun.

Lyssna på: Madrugada - Majesty

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0