Dröm er bort med Marissa Nadler


Det är jättekul att så många vill delta i Spotify-tävlingen, men nu tillbaka till det som den här bloggen handlar om; att kommentera och tipsa om bra musik! Och att rekommendera nya, lovande och osignade artister.

Marissa Nadler är en drömsk singer/songwriter från Boston vars rötter är färgade av finkonst som måleri och skulptering. Sen 2004 har hon släppt tre fullängdsalbum och det fjärde ”Little Hells”, producerad av Chris Coady (Blonde Redhead, Yeah Yeah Yeahs m.fl.) är planerad att släppas i början av 2009.

Musiken är atmosfärisk och smått spöklig indiefolk. Hon framför i huvudsak ballader, och hon gör det på det sätt som det ursprungligen är tänkt att göras; melankoliskt, dramatiskt och tragiskt. Hennes senaste album Songs III: Bird On The Water finns på Spotify. Nedan har jag lagt upp mitt favoritspår från det albumet, samt en underbar video till låten Thinking Of You från samma album.

Lyssna på: Marissa Nadler – Rachel

Titta och lyssna på: Marissa Nadler - Thinking Of You


Som ni kanske vet är jag väldigt förtjust i bra genomförda covers. Och Marissa har gjort en underbar cover på Leonard Cohens Famous Blue Raincoat. Hon har även gjort en fin cover på Radioheads No Surprises. Lyssna på båda nedan.

Lyssna på: Marissa Nadler – Famous Blue Raincoat (cover: Leonard Cohen)

Titta och lyssna på: Marissa Nadler - No Surprises (cover: Radiohead)

Kommentarer
Postat av: Niklas

Lyssnade på plattan på Spotify. Skitbra! väldigt drömsk precis som du säger.

2008-10-08 @ 12:43:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0