Petter & The Pix


På fredag är det svensk release på Petter & The Pix debutalbum Easily Tricked. Trots att jag lyssnar på så sjukt musik hela dagarna, i synnerhet svensk sådan, så slutar jag aldrig förvånas och imponeras av att svenskar är så jävla grymma på att göra bra musik!!

Petter Winnberg föddes 1979. Han är en svensk singer/songwriter som spelat jazz, blues och reggae med en rad erkända musiker. 1998 spelade han housemusik och 2000 vann han pris för bästa svenska jazzalbum. Fyra år senare teamade han samman med gamla kompisar och bildade gruppen Hjalmar, som släppte två kritikerrosade album.

Men redan när Petter var 17 träffade han de vänner med vilka han sen skulle bilda sitt nuvarande band Petter & The Pix. Tillsammans drog de till Island, mötte upp med legendaren President Bongo och spelade in sitt debutalbum Easily Tricked.

Det är svårt att bedöma Easily Tricked som ett fullängdsalbum då det är ovanligt kort, och motsvarar snarare längden av en EP. Men med sina nio spår kan man väl knappast kalla det för en EP. Hur man än väljer att definiera den så är Easily Tricked ett förbannat bra album!

Musiken är soulfunkig och folkpoppig. Man märker tydligt av både Petters house- och jazzbakgrund i soundet. Både Petters röst och gruppens sound rent allmänt påminner mycket Belle & Sebastian och man märker även av Portisheads chillade stil.

Lyssna på: Petter & The Pix – Nevermind

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0