Cover-tisdag med Peter Gabriel


Precis som Johan gillar jag bra och intressanta covers väldigt mycket, och såg idag ett gyllene tillfälle att få igång cover-tisdag-temat igen. Den gamle Genesis-sångaren Peter Gabriel är aktuell med ett nytt album bestående enbart av covers. Albumet heter "Scratch My Back" och innehåller låtar av både lite äldre artister som David Bowie och Lou Reed, och även nyare artister som Regina Spektor och Elbow. Meningen sen är att de tolv artisterna/grupperna som fått sina låtar omgjorda sen ska ta en Peter Gabriel låt och göra en cover på som sen ska släppas tillsammans på albumet med namnet "I'll Scratch Yours". Två av de nyare låtarna Gabriel spelat in, där jag gillar både låtarna och artisterna väldigt mycket, är Arcade Fires "My Body Is A Cage" och Bon Ivers "Flume".

Det är inte första gången på senaste tiden Peter Gabriel tolkar nya artisters låtar. Efter att ha blivit omnämnd i Vampire Weekends "Cape Cod Kwassa Kwassa" så spelade han in en egen version tillsammans med Hot Chip.

Peter Gabriel - "My Body Is A Cage"



Peter Gabriel - "Flume"



//Per

Kommentarer
Postat av: Gabbe

Tjena, mycket bra blogg. Med bra musik, halkade in här när jag ville läsa lite mer om The Enemys skiva Music for the People.



Har en liknande blogg med ett par polare kolla gärna in servicebilen.blogspot.com



Ha det fint.



/Gabbe

2010-02-05 @ 14:09:25
URL: http://servicebilen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0