C-N-N, War Report 2, come through!

Som nämnt när jag började skriva på den här bloggen så gillar jag otroligt mycket olika musik, men har sedan tidiga tonåren haft en fot stabilt fast i hip-hop-genren. Gillar väl mest framför allt mer soulig hip-hop, men uppskattar samtidigt hård enkel boom-bap som helt enkelt får en bara att skaka nacken medan man glider nerför gatan.

Ett mycket bra exempel på sådan musik är CNN, vilket inte är kort för Cable News Network utan för Capone-N-Noreaga, amerikansk hip-hop-duo. Likt sin namne så har de dock också levererat krigsrapporter, men inte från Irak utan ifrån området Lefrak i Queens, New York. De släppte sitt klassiska debutalbum "The War Report" 1997, som bland annat innehöll låten "T.O.N.Y. (Top of New York)". På grund av att ena medlemmen Capone blev då samtidigt dömd till fängelse några år så har de inte släppt så mycket tillsammans men gjort två skivor till, "The Reunion" och "Channel 10", och även släppt rätt så framgångsrikt solo-material båda två på eget håll.

Nu, 13 år senare, är de tillbaka med en uppföljare till debutskivan, och som kort och gått kommer få namnet "The War Report 2". Skivan ska släppas på Raekwons (från Wu-Tang Clan) egna skivbolag IceH20 och kommer att överses av honom och Busta Rhymes, vilket bäddar för att det kan bli riktigt bra och tillbaka till rapporterna igen. Skivan sägs släppas i början av sommaren men redan nu är första singeln "Thug Planet" ute ihop med en video, som kan ses nedan. Återigen tillbaka till gatan där det startade med ett stenhårt jagande beat, rap och refräng med en riktigt typisk hård hip-hop-video som passar till låten.


//Per

Kommentarer
Postat av: roky

Låter bra faktiskt :)

Från en sak till en annan, lyssnat någe

på Lightspeed Champions nya än? :)

2010-03-09 @ 19:01:03
Postat av: Per

roky: Citizen Copes låt är verkligen helt underbar först och främst!

Kul att du gillar Capone-N-Noreaga! Deras musik och texter är ju inte direkt världsomvälvande, men man måste ha lite hård gatu-lyrik också att bara gå lös till :)

Har lyssnat lite på LC:s nya på Myspace, men ska kolla in den me, tycker den låter mycket bra hittills, vad tycker du?

2010-03-10 @ 11:30:26
URL: http://polarenper.blogspot.com
Postat av: roky

Ja, Citizen Cope hade inte nått mina öron tidigare, men "I couldn't explain why" blev en favorit direkt!

Och precis som för dig själv har hiphop alltid stått högt i kurs :)



Angående LC. Precis som du nämner i inlägget med "Marlene"-videon har musiken blivit pampigare och det är definitivt ett kliv ifrån debutalbumet. Nu har jag inte lyssnat igenom hela albumet, men jag gillar det jag hör.



Diggar dina inlägg skarpt ska tilläggas! Keep up the good work :)

2010-03-10 @ 18:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0