Ny video från Joel Alme

I början av det här året så släppte Sveriges mest själfulla stämma och sillstrypare, Joel Alme, sitt andra album "Waiting For The Bells". Hans första skiva, "A Master Of Ceremonies" som kom 2008, blev otroligt hyllad med vackra, smäktande och perfekta pop-melodier på runt tre minuter. Skivan innehöll bland annat den mycket fina "A Young Summer's Youth", som han sedan använda som grund till att skriva IFK Göteborgs inmarschsång "Snart Skiner Poseidon".

På den nya andra skivan så bygger han på samma fungerande koncept men de fantastiska stråk- och blåsarrangemangen får ännu mer plats och Joels röst känns mer stadig och bättre. Det känns väldigt souligt, 60-tal och pampigt, men fortfarande med en doft av svensk västkust och lite vemod (fast än han nu har flyttat från Sveriges framsida och blivit 08:a, men det på grund av kärleken vilket märks i musiken). Det är så mycket känslor i hans musik att det är svårt att inte ryckas med i både lycka och motgångar. Joel Alme har helt enkelt lyckats igen och hans nya album är helt klart ett av årets hittills starkaste släpp och kan mycket väl stå sig lika starkt i slutet av det!

Första singeln hette "You Will Only Get It Once", men ingen video spelades in till den. Nedan kan ni se videon till hans senaste singel "If You Got Somebody Waiting", som även den precis som första singeln är en fantastisk låt med en stor upplyftande refräng. En väldigt stilren video som följer genom ett vackert vinterlandskap och det hela känns som filmmusik till något drama.


//Per

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0