Cover-tisdag med James Blake + Feist

James Blake är en 22-årig elektronisk producent från London (inte en amerikansk tennisspelare som har samma namn) som mestadels sysslar med dubstep. Han släppte sin första EP "Air & Lack Thereof" i juli 2009, och har sedan släppt ytterliggare tre EP:s i år; först den uppmärksammade och uppskattade "CMYK", sen "The Bells Sketch", och nu senast "Klavierwerke" Jag är långt ifrån en expert på den här sortens musik, men han gör elektronisk musik som är väldigt långsam och känns långt ifrån ett dansgolv (om man såklart som på många klubbar i London är på något preparat som gör att man hamnar i det tempot..) fast väldigt behagligt att lyssna på. Han använder sig också mycket av samplingar, som t.ex. på titelspåret på hans andra EP så samplar han både Kelis och Aaliyahs röster på ett mycket fint och finurligt sätt.

Hans senaste alster är en cover på den kanadensiska sångerskan Feists mycket vackra "Limit To Your Love". Han gör den om än nästan ännu pampigare och bättre, och sjunger han så här bra så tycker jag absolut ska fortsätta med det! Hans spräckliga och känslosamma röst passar perfekt över det mörka pianot blandat med de tunga elektroniska rytmerna, och när de tre komponenterna i slutet sammanförs samtidigt är det bara ren magi. Videon är för övrigt väldigt vacker, vilket gör bara alltihop ännu bättre. Höll ögonen på James Blake
Feist har själv gjort en mycket bra cover tillsammans med sina landsmän i rockgruppen Constantines på den gamla annars rätt så cheesy country-duetten "Islands In The Stream" mellan Kenny Rogers och Dolly Parton, så tar och slänger med den också.



//Per

Kommentarer
Postat av: Viktor

Långsam och långsam, den ligger ju på 140 bpm som de flesta dubstep låter ligger på. Kan hålla med på att många av hans projekt inte passar sig direkt på ett dansgolv men cmyk epn funkar ganska nice att mixa in från egen erfarenhet. Denna killen kommer gå långt inom dansvärlden!

2010-11-22 @ 04:08:17
Postat av: Per

Viktor: Ja, som jag skrev så är jag ju långt ifrån expert på dubstep och liknande, men du har nog helt rätt, är nog snarare att av egen erfarenhet så har jag tyvärr inte varit på alltför många dansgolv där det skulle funka, men det borde absolut!

Ja, han har världen framför sig, och kul att han börjat sjunga själv över sina produktioner när han har en sån fantastisk röst!

2010-11-22 @ 10:50:17
URL: http://music.blogg.se/
Postat av: Martina Cederqvist

Haha, jag har gjort ett nästan likadant inlägg. Bra att vi uppmärksammar covers ;)

http://whatsthebuzz.blogg.se/2011/february/limit-to-your-love.html

2011-02-11 @ 12:11:32
URL: http://whatsthebuzz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0