Veckan som kommer...

Konserter
Veckans stora händelse är helt klart Hultsfredfestivalen som drar igång på torsdag. Bortsett från det så är det en ganska sval konsertvecka. Vi har visserligen ett par stora namn som Kylie Minogue (Globen, Sthlm, onsdag) och allas vår Dolly Parton (Stockholms Stadion på fredag och Malmö Stadion på lördag). Men det kittlar inte direkt mina trumhinnor. Så har ni inte tänkt åka till Hultsfred skulle jag rekommendera följande istället:

Gillar ni jazz så bör ni kolla in Sveriges jazzdrottning Nina Ramsby som kompas av Sveriges bästa jazzband Ludvig Berghe Trio. Tillsammans förgyller dom fredagskvällen på Nefertiti i Göteborg.

På onsdag släpper hyllade Kristian Anttila sitt tredje album Lille Napoleon. På kvällen, kl. 20.00, kör han en spelning och signering på Bengans i Stockholm, därefter blir det spelning och signering på Folk o Rock i Malmö (på torsdag) och på Bengans i Göteborg (på fredag). Sen bär det av mot Hultsfred. Passa på att kolla in honom om ni bor i någon av våra stora städer.

På fredag har dessutom Jacob Felländer, som jag skrev om förra veckan, releasefest och spelning för sitt debutalbum. Festen äger rum på Berns och vad jag har förstått är den öppen för allmänheten. Men är ni sugna föreslår jag att ni drar ett mail till Jacob och frågar ([email protected]), vakterna på Berns är ju ingen lek att ta sig förbi.

Skivsläpp

På skivfronten då? Jo, där händer det lite mer. Vi som gillar Indie-Elektronika kan se fram emot genialiska Electric Presidents andra album Sleep Well och Oppenheimers andra album Take the Whole Midrange and Boost It. På onsdag släpper Sveriges kanske coolaste band The Diamond Dogs albumet It's Most Likely. Samma dag kan vi lägga vantarna på norska indie-folkrockarna Real Ones album All For The Neighbourhood och svenska I Are Droids lovande debutalbum I Are Debut.

Andra intressanta skivsläpp i veckan är: Eliza Gilkysons Beautiful World, Natalia Claviers Nectar och tidigare nämnda Kristian Anttilas Lille Napoleon . Samtliga släpps på onsdag.

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0