Mark Ronson - Bang Bang Bang

Stjärn-producenten och DJ:n Mark Ronson är tillbaka med nytt solo-material och på gång med en ny skiva i höst med titeln "Record Collection". Dock är saker och ting lite annorlunda nu än när han släppte sin senaste skiva, "Versions". Borta är cover-låtarna, och framför allt, borta är blåset, som nu verkar ha fått ge plats åt ett mer elektroniskt synth-ljud av det jag hört från skivan hittills att döma. Dessutom så är han uppbackad av ett band som går under namnet The Business INTL.
Första singeln från skivan är redan nu ute tillsammans med en video och heter "Bang Bang Bang". Låten gästas av ständigt coola Q-Tip och någon skön sångerska som kallar sig MNDR. Även om jag gillade Ronsons soul-funkiga produktioner så tröttnade man efter ett tag, så därför känns det nytt och fräscht med ett helt annat sound och som fortfarande är svängigt. Kan tänka mig att den här kommer gå bra på klubbar och dansgolv i sommar.


Q-Tip var ju för övrigt bokad till Way Out West i sommar, men ställde senare tyvärr in. Nu är dock mer hip-hop bokad i form av Reflection Eternal (Talib Kweli & DJ Hi-Tek), som jag har gett varma rekommendationer om här på bloggen. Dessutom är Wild Nothing, som jag skrev om i förra inlägget, nu bokad för en klubbspelning under festivalen. Jag har varit på två av de tre festivaler som hållts i slottsskogen hittills och kommer med största sannolikhet boka en biljett i år med då Way Out West känns så givet och nästan omöjligt att missa med de artister som kommer.

//Per

Wild Nothing - Gemini

Har inte uppdaterat med någon ny musik då det varit fullt upp för min del med att färdigställa uppsats med mera. Nu har jag dock ledigt ett tag och tänkte därför komma med ett nytt inlägg, men får se sen hur mycket det blir i sommar, beror helt på vad man gör.
Vad passar sig bättre då i början av sommaren med lite lättsam drömsk pop från Wild Nothing! Wild Nothing är 21-årige Jack Tatum från Virginia i USA. Han har släppt ett antal singlar under hösten och våren och har nu kommit ut med fullängdsdebuten "Gemini". Musiken är som sagt klassisk lugn pop med Jacks nästan mumlande sång över de enkla gitarrslingorna och drömska synthen. Lyssnade igenom skivan igår medan jag låg på en filt i gräset och kollade på moln, kunde inte bli mer passande och perfekt!
En video har gjorts till låten "Chinatown", som är en av skivans bästa i mitt tycke, och är tydligen en del av någon italiensk gammal kortfilm. Fin är den i alla fall!


//Per

RSS 2.0