Samplings-söndag: J. Cole / Billy Joel


Det blir tyvärr inte så mycket inlägg nu här på bloggen, men som David skrev i inlägget nedan så följ oss gärna på Facebook och Twitter för fler uppdateringar. Nu under påskhelgen har jag åkt hem till mina föräldrar i Örebro för att ta det lite lugnt, träffa familj och vänner, och passar då också på att skriva ett inlägg när det nu finns lite tid.

En given tema-låt för de större helgerna är det ny rap-stjärnskottet J. Coles "Home For The Holidays". J. Cole är då 27-åriga Jermaine Cole som är född i Frankfurt i Tyskland men som kallar en annan stad på F för sitt hem; Fayetteville i North Carolina, USA. Han är inte bara en mycket duktig rappare, utan producerar mycket av sina låtar själv också. Han producerade större delen av låtarna på sitt mixtape "Friday Night Lights" som släpptes i slutet av 2010. Det är enligt mig, och nog många andra, ett av hans bästa mixtapes, och bra mycket bättre än hans riktiga debut-album "Cole World: The Sideline Story" från förra året. Tidigare nämnda låt tycker jag också är en av de bästa på tapet, och eftersom det då är söndag så ska vi då såklart titta på vilken låt som samplats för att få till det mycket svängiga beatet. Låten får då sitt sköna sväng av en sampling från låten "Movin' Out (Anthony's Song)" med Billy Joel från albumet "The Stranger" från 1977. Billy Joel kanske inte känns direkt så hip-hop, men en av hans låtar har en av de mest kända och klassiska samplingarna. Legendaren Kool G Raps låt "Road To Riches" från debutalbumet med samma namn som han gjorde ihop med dåvarande duo-partnern DJ Polo samplar Joels låt "Stiletto" och gör det till ett hårt beat.

Men ta nu och lyssna nedan till J. Coles härliga helg-låt, och sedan Billy Joels låt som samplingen är tagen ifrån. Glad Påsk!!//Per

Facebook? Twitter?

Tipsar igen om att följa oss på Facebook, alternativt Twitter.
Under våren och sommaren så minskar (minskar, försvinner gör vi inte) vår aktivitet inomhus, som det säkert gör för er andra med.
Facebook/Twitter underlättar under dessa varmare tider då vi ibland enbart tipsar om någon låt.RSS 2.0