Dagens låt: The Cinematic Orchestra - To Build A Home


Det har varit ganska mycket rock, electronica och psykedelia på bloggen ett tag nu… it’s time to make things mellow. Idag lyssnar jag på underbart vackra The Cinematic Orchestra.

Dagens låt: The Cinematic Orchestra - To Build A Home

Nedan är en livespelning av To Build A Home:



Cinematic Orchestra är ett brittiskt sex-mannaband som spelar Lo-Fi-Jazz och Trip-Hop som har en uppenbart cinematografisk ljudbild, varför man spelats flitigt i tv-serier och filmer. Dom spelade även på hyllningsceremonin tillägnad Stanley Kubrik.

2000 fick Cinematic Orchestra äran att skriva ett nytt soundtrack till den filmhistoriska stumfilmen Man With A Movie Camera (1929, Dziga Vertov), som man framförde live under visningen av filmen.

Klicka här för att se ett smakprov på den fantastiska ryska montagefilmen Man With A Movie Camera, med Cinematic Orchestras soundtrack. (Hela filmen, på ca: 80 min, finns upplagd på YouTube uppdelad på 9 poster).

Kommentarer
Postat av: thåström

jag älskar deras låt "breathe"

2008-07-01 @ 15:39:16
Postat av: johan

ja, den är makalöst vacker... det stod mellan den och "to build a home" till att bli dagens låt. finns en livespelning av den också på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=dvFiHvNsZLA

2008-07-01 @ 15:44:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0