Cover-tisdag med INXS, Record Club och Snow Patrol

Record Club är ett musikaliskt projekt som Beck ligger bakom och som går ut på att han och ett gäng andra kända musiker spelar in sin egen version av ett känt gammalt album under en dag. Tidigare har album som "Songs of Leonard Cohen" och "The Velvet Underground and Nico" gjorts om tillsammans med bland annat artister som MGMT, Devendra Banhart, Feist, Nigel Godrich och Wilco.

Nu har turen kommit till INXS och deras album "Kick". Kumpanerna som Beck har med sig denna gången består av St Vincent, Liars och en medlem från Os Mutantes. Jag kan inte säga direkt att jag har stor koll på INXS och deras musik, även om jag kan känna igen någon av de mest kända låtarna, men 'skiv-klubbens' nerskalade och drömliknande version av "New Sensation" är helt otroligt vacker. Kul också med en video där man får se hur de spelar in tillsammans. Resten av inspelningarna finns och kommer fortsätta komma upp på projektets egna hemsida och där även de tidigare inspelningarna i projektet finns.

En annan grupp som spelat in sin egna version av precis samma låt är brittiska Snow Patrol, vilket de dessutom gjort i två versioner. Först så i en ganska original-liknande version för BBC Radio 1:s Live Lounge, som också har en video som visar inspelningen, och sedan i en mer aukustisk version som spelats in på skiva.

Alla tre versioner kan ses och höras nedan.

 


Snow Patrol - "New Sensation"

//Per

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0