Cover-tisdag - farliga flickor

Har blivit mycket tema-tisdagar på sistone, men har inte haft så mycket tid att skriva och dessutom är det (nästan) alltid kul med covers.

Hip-hop- och soulartisten Aloe Blacc har jag skrivit och tipsat om innan, och idag släpps äntligen hans nya album "Good Things". På den skivan finns en cover av Velvet Undergrounds klassiska låt "Femme Fatale". Hans version är i samma melankoliska coolt souliga stil som flera av de andra låtarna på kommande skivan, och lyfts upp extra precis som vanligt av hans fantastiska röst.

"Femme Fatale" har spelats in av en lång rad artister. En av dem är den franska sångerskan Émile Simon som spelat in låten på sitt självbetitlade album från 2003. Även den versionen är väldigt lugn och melankolisk, men mer åt det elektroniska hållet och trip-hop. Låten är en duett ihop med den brittiske sångaren Tim Keegan, och är väldigt vackert sparsmakad. Lyssna på båda versionerna nedan, och glöm inte att som vanligt även kolla in resten av artisternas alster då det klart är värt att lyssna in sig på.

Aloe Blacc - "Femme Fatale" (YouTube) (Spotify)

Émile Simon (feat. Tim Keegan) - "Femme Fatale"

EDIT: Nu har den officiella videon till Aloe Blaccs låt kommit ut. En riktigt snygg video i svartvitt med mycket vackert foto som passar låten bra. Kolla in nedan!


//Per

Kommentarer
Postat av: hally

Gillar verkligen din blogg!

2010-10-09 @ 12:41:44
URL: http://poeticpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0