Kanye's killin' it!!

Tyck vad man vill om Kanye West. Många tycker nog att han är ett stort rövhål med ett alldeles för stort ego och borde hålla käften och sätta sig ner, speciellt efter förra årets MTV Video Music Awards, en av dem är roligt nog president Obama. Jag håller delvis med, han kan bli lite för mycket många gånger. Men vem kan säga ett piss egentligen när han släpper så grym musik, gör fantastiska videor och har stenkoll på sina scenuppträdanden!
Jag gillade inte hans senaste album "808s & Heartbreak" så mycket, men gillade att han vågade gå sin egen väg och göra den (även om att sjunga med autotune inte var så särskilt eget just då). Han har sin egen stil både musikaliskt och klädmässigt, och tycker han bara växer och växer på alla sätt.

Hans kommande skiva, som fått namnet "Dark Twisted Fantasy", släpps 16 november, och han kommer hålla suget uppe (om det inte redan är på topp) fram tills dess genom att släppa en låt varje vecka under temat G.O.O.D. Fridays.
Första singeln "Power" släpptes för ganska länge sen och fungerar bra som ett första lockbete tycker jag. Låter lite som en blandning av de två första singlarna från hans tredje skiva "Graduation", "Can't Tell Me Nothing" och "Stronger". Dessutom är videon, som trots allt bara är knappt två minuter lång, helt fantastiskt snygg och är som en rörlig storartad målning.
Efter det har han bland annat släppt ifrån sig två troligtvis kommande albumspår; först den fantastiskt sköna och souliga "Devil In A New Dress" som producerats av gamle "The Blueprint"-kollegan Bink!.
Den andra är en låt med det passande namnet "G.O.O.D. Friday". Den gästas av G.O.O.D. Music-artisterna Common, Kid Cudi, Big Sean, och den senaste in i stallet, Clipses Pusha T. Låten har en väldigt glad och ol' school-känsla över sig, tycker det låter lite som något från hans två första skivor, "The College Dropout" och "Late Registration".

Nu idag så har det då publicerats videor från årets MTV Video Music Awards som var igår, där Kanye trots allt fick uppträda igen. Och som han gjorde det!! Han ägde scenen på alla sätt med enbart sin snygga röda kostym och en samplingsmaskin. Den väldigt snyggt producerade låten är minimalistisk och storartad på samma gång.
Jag är inte rädd för att säga att enligt mig är Kanye West Michael Jacksons arvtagare på 2000-talet! De är båda två artister som tar sin konstnärlighet mycket längre än bara musiken. Videor, kläder, omslag, produktion, scenframträdanden och konserter. Allt är otroligt snyggt, detaljerat och noggrant!

Den senaste låten, som heter "Runaway", som han uppträdde med gästas igen av tidigare nämnda nya bolagskollega Pusha T som droppar som vanligt en riktigt bra vers. Om man ska fortsätta snacka 80-talsvibbar, då MJ och det färgglada modet var som störst, så tar T det även han tillbaka dit i sin Miami Vice-liknande klädsel med uppkavlad kavaj och lever upp till sitt kokaindoftande rapnamn, riktigt gangster! Enda smolket i bägaren är Kanyes autotunade sång på slutet. Vad hände med hans mentor Jay-Zs avlivning av datarösten?
Se det fantastiska framträdandet nedan. Hoppas ni känner samma spänning inför hans album efter det som mig!

EDIT: Nu har även CD-versionen kommit ut. Autotunen på slutet är borta men så är också de sköna vokala samplingarna. Jag gillade dessutom censur-versionen med raden "She found pictures in my e-mail, I sent this girl a picture of my HEY!" bättre faktiskt. Lyssna på Nah Right.

 

//Per


Kommentarer
Postat av: roky

Okej, nu är hypen ett faktum.

Blir ju inte sämre av att Kid Cudi släpper nytt snart!

2010-09-18 @ 20:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0