Cover-tisdag: Charles Bradley


Blivit lite dåligt med inlägg från min sida på sistone. Varit mycket jobb, resande och annat som upptagit min tid, tanke och själ. Så vad passar bättre då än själfylld musik från någon som kan förmedla känslan av stress och svårigheter.

Trodde helt säkert att jag hade skrivit om Charles Bradley, men det har tydligen aldrig blivit av fastän hans album "No Time For Dreaming" släpptes redan tidigt i början av det här året. Albumet, som han spelade in med The Menahan Street Band är hans debut, trots att han är 63 år gammal. Uppvuxen i New York, där han som 14-åring såg en konsert med James Brown som gjorde stort intryck på honom och fick en vilja att bli artist och göra något mer med sitt liv än att hänga på gatan. Dock så drabbades han av flera motgångar och lyckades inte uppfylla den drömmen förän 40 år senare då han började samarbeta med musiker på Daptone Records. Det går verkligen att höra i hans musik att han har kämpat sig genom livet för att till slut nå dit han är nu. Han har en raspig röst med känslan och energin likt Otis Redding, som backas upp av skönt grooviga och svängiga toner.

Det här året var inte bara året då Charles fick göra album-debut, utan också 20-årsjubiléet av Nirvanas klassiker "Nevermind". Många hyllningar har gjorts, bland annat i form av skivan "Newermind" som sattes ihop av tidningen SPIN, och där Charles Bradley & The Menahan Street Band finns med i form av deras tungt coola version av "Stay Away". Låten tar sig och sakta fram med en stötig basgång till en lounge-cool refräng, och låter som en blandning av Kurt Cobain och James Brown. Lyssna nedan, och se även videon till singeln "The World (Is Going Up In Flames)". Dessutom så på nyutgåvan av hans album så finns även en fin cover av Neil Youngs "Heart Of Gold".

 


//Per

Kommentarer
Postat av: Kläder online

Bra videos.

2012-01-14 @ 17:44:14
URL: http://www.ibutik.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0