Somrig söndag


Min kamrat och medskribent David tyckte att det behövdes lite indie-pop efter allt elektroniskt och soul, vilket jag helt håller med om att det är på sin plats. Det blir inget samplingstema idag, men blir ändå en alliteration i inläggstiteln i och med albumsläpp från härliga duon Summer Camp.

Jag vet att i alla fall jag och Johan är svaga för kombinationen 1 tjej + 1 kille + härlig och enkel pop, som t.ex Sleigh Bells, Cults och She & Him, och Summer Camp hamnar absolut i det fantastiska facket. När de först dök upp så var det dock mycket mystik kring vilka som döljde sig bakom bandnamnet och var de var ifrån. Då de först inte ville säga vilka de var så skrev de på sin myspace att de var från Dalarna i Sverige, som de tog bara av en slump, men som vilket snabbt luskades ut att det var falskt då de blev slog och fans började höra av sig. De har dock en koppling till Sverige genom en av singlarna från EP:n "Young" som kom förra året. Videon till låten "Round The Moon" består av massa klipp från Roy Anderssons klassiska film från 1970 "En kärlekshistoria", vilket passar perfekt ihop med musiken. Fakta är dock att de är från London och heter Jeremy Warmsley och Elizabeth Sankey (namn som man också ser i tidigare nämnda video). I dagens internet-tid där ett litet källar-band någonstans på vischan varsomhelst i världen kan slå igenom och spridas med vindens kraft långt innan de knappt skrivit sin första låt tycker jag det är härligt med ett band som hållt sig lite hemliga och inte sätter sig själva i centrum.

Musiken de spelar är ganska enkel 3-minuters-pop med tydliga 80-tals-vibbar med snygga somriga synthslingor och lätt distade gitarrer som får en att vilja vicka lite lätt på höfterna, så där coolt som man kan göra medan man hänger vid en bar, eller stå och stampa på dansgolvet. De sjunger båda två, och vilket de gör riktigt bra och ackompanjerar varandra utmärkt. Nu har de äntligen nyligen släppt debutalbumet "Welcome To Condale", vilket helt klart lever upp till förväntningarna och enligt mig är ett steg uppåt från tidigare EP:n och singlarna. En av de bästa låtarna på skivan är super-catchiga "Down", som passande nog har en Halloween-inspirerad video till och som ni kan se nedan.


//Per

Kommentarer
Postat av: Dagens Tips!

http://soundcloud.com/theluxe/sets/olivia-a-part-of-the-game/



HTTP:

http://www.theluxe.net



FACEBOOK:

http://www.facebook.com/theluxemusic

2011-11-15 @ 13:23:39
URL: http://www.theluxe.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0