Det här inlägget handlar om The Black Keys.


Kanske den absolut bästa och coolaste rock-duon är tillbaka igen och ska i mitten av månaden släppa sin sjätte fullängdare. Duon heter The Black Keys och namnet på albumet är "Brothers", vilket klart och tydligt förklaras på omslaget som kan ses ovan. The Black Keys består av gitarristen/sångaren Dan Auerbach (som har även släppt ett soloalbum som Johan har skrivit om i ett tidigare inlägg) och trummisen Patrick Carney och bildades i Ohio 2001. Musiken är klassisk rock med rötterna i blues och soul, vilket gör den väldigt tung, svängig och känslosam på alla sätt.

Två video har redan släppts. Första singeln heter "Tighten Up" och är producerad av Danger Mouse som också producerade hela deras förra skiva "Attack & Release", och är en soulig och riktigt svängig sak. Den andra låten heter "Next Girl" och är en riktigt, riktigt bastung låt som känns het och farlig. Låter lite som om de kan ha fått lite influenser från hip-hop/rock-projektet Blak Roc som kom ut i höstas.
Båda videorna är officiella, även om man inte först kan tro det och vad som står i videona. Duon är inte själva med i någon av dem, utan stjärnan i de båda är dinosaur-dockan Frank the Funkasaurus Rex. I båda videorna så rullar också en textremsa längst ner med diverse rätt så roliga kommentarer.



//Per

Kommentarer
Postat av: Niklas Torsell

Hej,

Jag hter Niklas och jobbar på universal Music! Gillar din blogg, och skulle gärna vilja komma i kontakt med er för ev. samarbeten.

Vi hörs!

2010-05-03 @ 09:09:45
URL: http://www.universalmusic.se/bloggregister
Postat av: Per

Hej Niklas,

Såg att du kommenterade förra inlägget också. Kul att du gillar bloggen! Hur kommer man i mer kontakt med dig då? Låter intressant!

2010-05-03 @ 10:26:25
URL: http://music.blogg.se/
Postat av: Johan

Fucking fabulous!! som vanligt!!

2010-05-04 @ 12:17:41
Postat av: Per

Tack Johan!! :)

2010-05-06 @ 10:44:14
URL: http://music.blogg.se/
Postat av: Carlito

tips på bra svensk hip hop video som kom ut nyligen Carlito feat Laila Adele & Mohammed Ali med låten Mitt Land finns här:



http://www.youtube.com/watch?v=wKW4H6e2dlw

2010-09-15 @ 01:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0