Veckans Album: Honestly, I love you *cough*

Veckans Album: Cirera - Honestly, I love you *cough*

Spansk/svenske Singer/songwritern Daniel Cirera är utan tvekan det bästa som kommit ut ur Rosengård sedan Zlatan, och hans debutalbum "Honestly - I love you *cough*" är given i skivsamlingen. Förvånadsvärt nog har hans musik inte fått så mycket speltid i de kommersiella kanalerna, möjligen på grund av det politiskt inkorrekta språket.

Trots att skivan över lag håller en oförskämt hög klass för att vara ett debutalbum så vill jag ändå lyfta fram låtarna "Motherfucker - Fake Vegetarian ex-girlfriend" och "Roadtrippin" som de med mest hitpotential. Klicka här för att ladda ner dessa två låtar och två andra sköna spår.

image"I masturbate to the pictures in my head, Memories from Spain when you were beautiful and naked, And If we could fuck for hours we´d do"
- "Why"

"Still think that you're a bitchtalking, motherfucker, you're the worst cocksucker, swore that you were true to me. Yeah - in my dreams, in my dreams. I just won't rub it in.

- "Motherfucker - Fake Vegetarian ex-girlfriend"

Magic Numbers på Sticky Fingers

24999-1

Som jag har längtat! Inte i första hand för att se The Magic Numbers, och verkligen inte för att se Göteborg. Denna längtan grundade sig på några göteborgresidenters glorifiering av det enda Stockholm saknar, som Göteborg har, en rikigt bra rockklubb. Äntligen fick jag besöka denna mytomspunna lokal, Sticky Fingers!
            Och den levde verkligen upp till alla förväntningar! Det låg en mystisk stämning i luften som fick mig att uppnå nåt slags euforiskt tillstånd och mitt barnsliga leendet vägrade försvinna... jag som så innerligt ville se lika cool och hård ut som alla bleka gothsnubbar och nitade rockbrudar.

Konserten då? Jo, den var inte helt oväntat sjukt bra! Angelas underbara stämma fick mig nästan att le käken ur led och Michele ville man bara gå fram och ge en stor kram, speciellt när hon efter lite skönsång eller schyssta basriff besvarade publikens jubel med ett generat och förläget leende.
            Man pratar ofta om scennärvaro, men i sångaren Romeos fall handlar det snarare om publiknärvaro. Han lyckades gång på gång skapa en så kärvänlig relation till oss i publiken så att det kändes som att man satt runt en lägereld med denna magiska kvartett och önskade låtar. Helt underbart hur jordnära och ödmjuka dom verkar vara!!

Trots att jag nu överröst superlativ över The Magic Numbers så var faktiskt kvällens höjdpunkt förbandet GoodBooks. Det var meningen att svenska The Concretes skulle ha spelat, men av nån anledning som jag glömt bort så drog dom sig ur 24 timmar innan spelningen. Därmed blixtinkallades några vänner till medlemmarna i The Magic Numbers, GoodBooks.
            Den brittiska gruppen bestod av fyra kids i typ 18-årsåldern med glasögon och golftröjor... in other words: your everyday dork! Gruppen bildades i januari i år och med minimal scenrutin gick dom in på scenen och fullkomligt... ÄGDE!! Dessa fyra Seth Cohen har precis som många andra brittiska band plockat influenser från band som Coldplay och Blur, men man märker även av influenser från The Magic Numbers och lite oväntat; The Streets. Men dom har verkligen lyckats skapa något personligt och tilltalande av det.

Jag la lyckligtvis vantarna på deras EP som nu har slagit varvrekord i min cd-spelare!

Nätets kanske bästa musikblogg!!

Den 16 Maj blev de mediala påtryckningarna för starka, alla skulle haka på den nya heta flugan - bloggen. Jag var lyrisk och kände att det här var ett ypperligt forum för mig att dela med mig av mina meningslösa betraktelser och osunda värdering. Den 20 Maj hade jag tröttnat.
          Orsaken till min bloggs pinsamt korta livslängd grundade sig nog i huvudsak på bristande ämnesavgränsning, vilket alla ni som skrivit universitetsuppsatser vet är en dödssynd. Jag hade valt att avhandla det lilla ämnet - ALLT.


Nu gör jag ett nytt försök, denna gång med ett lite mer konkret dock fortfarande monumentalt ämne - Musik... bra musik! Detta då jag begåvats med en exceptionell musiksmak och ser lite som mitt mission att credda kvalitetsmusik.


Enjoy!


RSS 2.0