Cover-tisdag!

Veckans cover är förbannat vacker. Förra årets svenska nykomlingar First Aid Kit bjuder här på en bedårande cover av förra årets internationella nykomlingar Fleet Foxes. Låter heter Tiger Mountain Peasant Song och den kommer få era öron att smälta. Nedan har ni den på video och mp3:

Lyssna på: Tiger Mountain Peasant Song - First Aid Kit (cover: Fleet Foxes)


Veckan som kommer...

Mitt förbannade Spotify ligger fortfarande nere, så det blev ingen top 10 i helgen. Får se till att kompensera det med en riktigt grym top 10-lista på fredag. Men innan dess ska vi hinna med lite annat. Först och främst veckans skivsläpp:

Gomez släppte ett fantastisk debutalbum för drygt tio år sen. Tyvärr har inget av deras efterföljande album levt upp till Bring It On så jag har inga större förväntningar på A New Tide som släpps på onsdag… men självklart kommer jag toklyssna på det.

Miss Li var som jag konstaterat förut satans produktiv som släppte tre album inom loppet av två år och följde upp det med att best of-album året efter och nu, ytterligare ett år senare, är det dags igen Dancing The Whole Way Home släpps även den på onsdag. El Perro Del Mar ligger inte heller direkt på latsidan, förra året släppte hon det väl genomförda From The Valley To The Stars, och nu, ett ynka år senare är det dags igen, med Love Is Not Pop.

Annat värt att lyssna in i veckan är The Veils Sun Gangs, Late Calls Leaving Notes samt debutalbumet från lovande Two White Horses (Sahara Hotnights skötebarn, tillika förband).

Vad gäller spelningar så är veckans schema inte direkt jättespännande, då det är helt befriat från utländska stjärnskott. Men istället bjuds vi på en skärva av svensk kvalitetsindie:

Onsdag
Loney Dear, Pustervikbaren, GBG.

Torsdag
Jenny Wilson, Nefertiti, GBG.
Maia Hirasawa, Växjö Teater, GBG.

Fredag
Maia Hirasawa, Palladium, Malmö.
The Sounds, The Tivoli, Helsingborg.
A Camp, Konserthuset, GBG.
Thåström, Huskvarna Folkets Park, Huskvarna.
Sahara Hotnights, Mejeriet, Lund.
TSOOL, B&B, Halmstad.

Lördag

Salem Al Fakir, Sigurdsgatan, Västerås.
El Perro Del Mar, Göteborgs Stadsteater.
TSOOL, Gisleparken, Gislaved.

Söndag
Maia Hirasawa, Halmstads Teater.

Spotify jävlas med mig!

Tanken var att jag i vanlig ordning skulle lägga upp veckans 10 bästa spår på Spotify idag. Men tyvärr så har Spotify jävlats med mig idag, och jag har inte kunnat logga in. Har mailat supporten och hoppas att jag kommer in snart... men nu slutar jag om en kvart och därefter är det hängmörad oxfilé på Grill som gäller :P så top 10 läggs tidigast upp imorrn... om allt funkar som det ska. Trevlig Helg!

Cover-tisdag

Blondies "Heart Of Glass" är en förbannat bra låt som står i en klass för sig själv. Trots det har flera artister vågat sig på egna tolkningar av denna 70-talsanthem, många av er har säkert till exempel hört Nouvelle Vagues sköna version. Några andra som lyckats bra med att tolka Heart Of Glass är countrygruppen Old School Freight Train som återger Debbie Harrys finaste med en folkklang.

Lyssna på: Old School Freight Train - Heart Of Glass [cover: Blondie]

Veckan som kommer...

Nu är jag tillbaka efter sjukdomar och skidresa. Under veckan som kommer har vi en uppsjö intressanta album att gotta oss i: Marit Bergmans The Tear Collector, Maia Hirasawas Gbgvssthlm, Pet Shop Boys Yes, Bob Hunds Folkmusik För Folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk, The Frays The Fray, Röyksopps Junior, Rakes Klang, Peter Bjorn And Johns Living Thing och så släpper Dr. Dres sitt första album på tio(!) år, Detoxification. Det är tur att man kan lyssna på musik samtidigt som man jobbar, annars hade jag nog behövt tagit ledigt i veckan ;).

Vad gäller spelningar så är veckans höjdpunkter helt klart Bob Dylans tre spelningar. Dessutom är det väldigt kul att Sveriges bästa band, The Hives, äntligen klämt in lite Sverigetid i sitt fullspäckade schema.

Så här ser konsertveckan ut:

Måndag
Bob Dylan, Globen, Sthlm.

Tisdag

The Hives, Trädgår'n, GBG.

Onsdag
The Hives, KB, Malmö.

Torsdag
The Hives, Flygeln, Louis De Geer, Norrköping.
Thåström, Bombardier arena, Västerås.

Fredag
Bob Dylan, Kinnarps arena, Jönköping.
Veronica Maggio, Cirkus, Sthlm.
TSOOL, The Tivoli, Helsingborg.

Lördag
Bob Dylan, Malmö Arena, Malmö.
Thåström, Idrottshallen, Kristianstad.
Fever Ray, Kulturens Hus, Luleå.
Gustaf Spetz, Skandiateatern, Norrköping.

Sjuk...

Jag har inte glömt bort bloggen... eller er. Däremot har jag varit sängliggande stora delar av veckan, så fokus har lagts på annat. Känner mig bättre nu dock, så nu ska jag iväg på skidweekend och har förhoppningsvis nya friska tag till nästa vecka!

Veckan som kommer...

Nu kommer veckan! Och även fast det inte är med stormsteg så finns det ett och annat att glädjas åt. Tre spännande album släpps i veckan. Peter Doherty (från The Libertines och Babyshambles... för er som inte hade koll på det) släpper sin solodebut Grace/Wastelands (ett smakprov på den skivan finns på veckans Top 10). En annan som gått över till att köra solo är ena halvan av The Knife, Karin Dreijer Andersson, under namnet Fever Ray. Det självbetitlade albumet har funnits att få tag på digitalt en bra tid nu, så säkert har många som jag spelat Fever Ray mer än en gång tidigare. Slutligen har vi The Decemberists efterlängtade The Hazards Of Love.

Vad gäller spelningar så är det ganska lugnt i veckan där också, men det är några konserter man inte gärna vill missa: Bob Dylan på Berns i Sthlm på söndag och Anthony & The Johnsons och Franz Ferdinand som båda kommer till Cirkus i Sthlm på torsdag respektive lördag.

Utöver det så har vi David Byrne, också på Cirkus, ikväll, Thåström i Skövde på onsdag och Tingsek på Göteborgs Stadsteater på lördag. Fever Ray släpper inte bara sin debut i veckan, hon inleder även sin skandinavienturné. På fredag kommer hon till Babel i Malmö och på lördag Storan i GBG. Dessutom fortsätter Laleh sin turné, i veckan kommer hon till KB, Malmö (fre), Tivoli, Helsingborg (lör) och slutligen Lisebergshallen, GBG (sön).Lyssna på veckans 10 bästa låtar!
Klicka här!


Veckan kommer inte riktigt än...

Jag fullkomligt drunknar i arbete idag… så ”Veckan som kommer…” får vänta till imorrn.

Top 10 - v.12


Nu vill jag göra helg, so let’s cut to the chase: Veckans lista bjuder på spår från Thåström och Loney, Dear som kom ut med nytt material i veckan. Dessutom får vi smakprov på kommande album från Pet Shop Boys och Pete Dohertys solodebut. Och i väntan på att nån låt från Yeah Yeah Yeahs kommande album It's Blitz! ska läggas upp på Spotify får vi hålla tillgodo med deras bidrag till samlingsalbumet War Child – Heroes Vol.1.

Zeigeists cover av Roxettes "Neverending Love", får avsluta veckans lista. Vilket är passande då den även fick avsluta Zeigeist karriär.

För att komma åt listan kopierar ni texten nedan och klistrar in den i  adressfältet i webbläsaren, välj ”öppna med Spotify” i dialogrutan som kommer upp. (Har ni öppnat den här spellistan tidigare behöver ni inte göra det igen, de nya låtarna ligger redan på plats).

spotify:user:musicblogg:playlist:4nWfkXAvdUm5Qjgf3mm3rI

Spellista:
1. Peter Doherty - Last Of The English Roses
    (från kommande albumet "Grace/Wasteland", 2009-03-16)
2. Starsailor - Stars And Stripes
  
  (All The Plans, 2009-03-09)
3. Loney, Dear - Airport Surroundings
   
(Dear John, 2009-03-11)
4. Thåström - Kärlek Är För Dom
   
(Kärlek Är För Dom, 2009-03-11)
5. U2 - Magnificent
   
(No Line On The Horizon, 2009-03-02)
6. Jay Jay Johansson - Wonder Wonders
   
(Self-Portrait, 2009-03-04)
7. Yeah Yeah Yeahs - Sheena Is A Punk Rocker
   
(War Child - Heroes Vol. 1, 2009-02-24)
8. Pet Shop Boys - Love etc.
    (från kommande albumet "Yes", 2009-03-23)
9. Black Lips - Short Fuse
    (200 Million Thousand, 2009-03-09)
10. Zeigeist - Neverending Love
    (Neverending Love EP, 2009-02-05)

Cover-tisdag

Dags för veckans cover! Ibland behöver man inte ens gilla originalet för att uppskatta covern. Något som Daniel Rossen illustrerar med sin fantastiska cover av Jo Jo's plåga "Too Little Too Late".

Lyssna på: Daniel Rossen - Too Little Too Late [cover: Jo Jo]
Lyssna på veckans 10 bästa låtar!
Klicka här!Veckan som kommer...

Efter ett par månader fullmatade med högintressanta skivsläpp och konserter så är det lite svalare den här veckan… men bara lite.

Vi har ett par svenska skivsläpp att glädjas åt; nämligen Thåströms "Kärlek Är För Dom" och Loney, Dears med Dear John. Båda släpps på onsdag. Samma dag släpps två andra album som ni verkligen borde kolla in;  Steven Wilsons Insurgentes och Starsailors All The Plan, som jag ger ett smakprov av på veckans top 10-lista på Spotify.

Imorgon är det internationell release av Elvis Perkins Elvis Perskins In Dearland (något svenskt datum finns inte än) och på fredag släpper frontmannen i The New Pornographers, A.C. Newman sitt hyllade andra soloalbum Get Guilty.

Thåström följer upp sitt skivsläpp med en turné, som tar sin start i Lund på fredag, som därefter följs upp av dubbla spelningar i Stockholm i helgen. En annan intressant spelning att vika tid för i veckan är såklart Marit Bergman på Popcirkus på Debaser Medis. I övrigt ser konsertveckan ut enligt följande:

Onsdag

Anna Ternheim, Kulturens Hus, Luleå.
Marit Bergman & Veronica Maggio, Debaser Medis, Sthlm.

Fredag
Anna Ternheim, Idunteatern, Umeå.
Laleh, Vara Konserthus, Vara.
Thåström, Olympen, Lund.
Hello Saferide, Tyrol - Gröna Lund, Sthlm.
Zeigeist, Stadshussalongen, Sundsvall.

Fredag
Laleh, Kulturhuset, Järna.
The Sound Of Arrows, Debaser, Malmö.
José Gonzalez, Uppsala Konserthus, Uppsala.

Lördag
Thåström, Cirkus, Sthlm.

Söndag
Thåström, Cirkus, Sthlm.

Top 10 - v.11


Idag är det fredag! fredag markerar inte bara att den tråkiga delen av veckan är över, och den roliga inleds. Det är även den officiella Top-10-dagen!

Veckans topplista bjuder på smakprov från kommande skivsläpp från Starsailor och Bat For Lashes. Dessutom har jag i vanlig ordning plockat ut lite favoriter från veckans, och tidigare veckors, skivläpp.

Med på listan finns även ytterligare två spår från samlingsalbumet Dark Was The Night, den ena från Conor Oberst som kommer med nytt album i maj (Outer South 5/5) och den andra från Dave Sitek som har ett gäng fingrar med i produktionen av Yeah Yeah Yeahs kommande album (It's Blitz! 9/3).

För att komma åt listan kopierar ni texten nedan och klistrar in den i  adressfältet i webbläsaren, välj ”öppna med Spotify” i dialogrutan som kommer upp. (Har ni öppnat den här spellistan tidigare behöver ni inte göra det igen, de nya låtarna ligger redan på plats).

spotify:user:musicblogg:playlist:4nWfkXAvdUm5Qjgf3mm3rI

Spellista:
1. Starsailor - Tell Me It's Not Over
    (från kommande albumet "All The Plans", 2009-03-09)
2. Bat For Lashes - Daniel
  
  (från kommande albumet "Two Suns", 2009-04-06)
3. U2 - Moment Of Surrender
   
(No Line On The Horizon, 2009-03-02)
4. Jay Jay Johansson - Lightning Strikes
   
(Self-Portrait, 2009-03-04)
5. Jenny Wilson - The Wooden Chair
   
(Hardships!, 2009-02-25)
6. Governor Andy - Han Ser Dig
    (Glömda Hjältars Ballad, 2009-03-04)
7. Dave Sitek - With A Girl Like You
   
(Dark Was The Night, 2009-02-18)
8. The Bird & The Bee - Ray Gun
    (Ray Guns Are Not Just The Future, 2009-01-28)
9. Sahara Hotnights - Calm Down
    (Sparks, 2009-02-25)
10. Conor Oberst + Gillian Welch - Lua
    (Dark Was The Night, 2009-02-18)

Optiska Illusioner, Nya grejen för 2009?

Idag spelar Animal Collective på Mejeriet i Lund och i måndags släppte Black Lips sitt senaste album 200 Million Thousand. Vad har då dessa två band gemensamt för att jag ska nämna dom i samma mening? Förutom att de båda är från USA, bildades 2000 och har kommit ut med nytt album under detta första kvartal?

Jo, dom verkar båda tycka att det är skitfräsigt med optiska illusioner på sina skivomslag. Can u see it?

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion

Black Lips - 200 Million Thousand

Musikvideo från Depeche och Ternheim!

Det har släppts ett par nya musikvideos i dagarna som förtjänar lite exponering. Först har vi videon till Depeche Modes första singel Wrong från det kommande albumet Sounds of the Universe. Riktigt skön video till en typiskt depechig låt. Video ligger för övrigt upplagd i HD på YouTube, men av nån anledning så går den "inte att spela i vårt land"... konstigt, funkade för några dagar sen.Sen verkar produktionspengarna tagit slut till den efterföljande singeln Come Backs video...Avslutningsvis har vi Anna Ternheims nya video till senaste singel No, I don´t Remember som tråkigt nog är identisk med videon till den aukustiska versionen av What Have I Done, men låten är ju hursomhelst bra.


Cover-tisdag

Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag älskar covers, varför jag tycker att det skulle vara passande att lägga upp en bra cover varje vecka. Oftast får man en ny bra tolkning på originalet, och många gånger är det en förbättring av originalet. Så länge man gör det bra, ska det premieras. Eller för att citera Jean-Luc Godard "It's not where you take things from - it's where you take them to".

I dagens fall är det Nirvana som står för originalet, och det gör det ju rätt svårt att överträffa. Men Hooverphonics version av In Bloom är fan inte fy skam!

Lyssna på: In Bloom - Hooverphonic [cover: Nirvana]

Veckan som kommer... och dagens låt!

Hoppas er helg har varit bra och full med musik. Den kommande veckans mest lovande skivsläpp är helt klart av blandad karaktär. Vi har Jay-Jay Johansons melankoliska jazzpop på albumet Self-Portrait, mysig indie-folk på Vetivers Tight Knit, Governor Andys svenska Reggae på Glömda Hjältars Ballad, psykedelisk punkrock med Black Lips 200 Million Thousand, folkvisor av Sofia Karlssons på Söder Om Kärleken och så lite gammal hederlig alternativ rock med U2's No Line On The Horizon, som trots den fruktansvärda första singeln visade sig vara ett riktigt bra album!

Vad gäller spelningar i veckan så kan vi bland annat glädje oss åt Sverigebesök av John Legend, Animal Collective, The Zombies och så förståss Metallica. I övrigt ser det ut enligt följande:

Måndag
John Legend, Annexet, Sthlm.

Tisdag
Anna Ternheim, Katalin, Uppsala.
Timo Räisänen, KB, Malmö.

Onsdag
Anna Ternheim, Gamla Teatern, Östersund.
Frida Hyvönen,  Mejeriet, Lund.
Reel Big Fish, KB, Malmö.

Torsdag
Laleh, Sigurdsgatan 25, Västerås.
Reel Big Fish, Sticky Fingers, GBG.
Anna Ternheim, Gävle Konserthus.
Animal Collective, Mejeriet, Lund.
The Zombies, Debaser Medis, Sthlm.

Fredag
Håkan Hellström, Arena Skövde.
Laleh, Club 700, Örebro.
Anna Ternheim, Stadshussalongen, Sundsvall.
The Zombies, Katalin, Uppsala.

Lördag
Metallica, Globen, Sthlm.
The Zombies, Trägår'n, GBG.
Reel Big Fish, Tyrol-Gröna Lund, Sthlm.
Håkan Hellström, Åhaga, Borås.
Those Dancing Days, Sticky Fingers, GBG.

Söndag
Metallica, Globen, Sthlm.
The Zombies, KB, Malmö.

Och åt U2's vägnar vill jag, som en ursäkt för Get on Your Boot, lägga upp Magnificent som Dagens låt:

Lyssna på: U2 - MagnificentLyssna på veckans 10 bästa låtar!
Klicka här!


RSS 2.0