Band-duellen

Igår blev det en riktigt spontan utgång med två kompisar till Debaser Slussen. Hade inte alls koll på schemat för kvällen, mer än att det alltid är ett schysst ställe att gå till för bra musik, Det visade sig att det var två band som spelade, och först ut var Duellen. Gruppen startade som en duo i Uppsala för ett år sedan, men sedan den ena medlemmen flyttade tillbaka hem till Spanien så togs fyra nya medlemmar in från bland annat sångarens tidigare grupp. De släppte senare under året en självbetitlad 5-spårs-EP. Musiken låter ganska så mycket inspirerad av 80-talets synthpop, men ändå modernt dansant. Inget revolutionerande, men ändå bra. Jag gillar att texterna är på svenska, och sångarens suggestiva sångröst och den mörka tonen i musiken.

Det andra uppträdandet stod trion We Have Band från London och Manchester för. Deras musik låter även den ganska bitvis mörk och synthig, men med lite mer drag i med mycket dansanta trummor och basgångar, vilket gjorde det svårt att stå helt stilla. Tydligen så har de hyllats en del i hemland av bland annat kända tidningen NME. Jag tyckte dock inte att det var något speciellt med gruppens musik, men igen ändå bra och helt ok att lyssna lite till med en öl i handen. De har nu under året släppt sitt andra album "Ternion". Se videon till första singeln "Where Are Your People?" nedan.


//Per

Cello-stämning


Cello är inte direkt ett instrument jag förknippar med popmusik, snarare mer med klassiskt. Dock gillar jag cello-spelande, och tycker det är väldigt vackert. Därför är det häftigt att höra hur Linnea Olsson gör riktigt bra popmusik med bara sin cello. Det är verkligen stämningsfullt - jag får nästan gåshud ibland när jag hör hennes musik. Jag såg henne uppträda för någon vecka sedan på Nyhetsmorgon i TV4, och det var riktigt coolt att se hur hon bygger upp sina låtar av olika stråkstycken och sedan loopar med en maskin.

Nyligen släpptes hennes debutalbum "Ah!", och nedan kan ni ta och titta på videon till singeln "Dinosaur". Ni kan även ta och lyssna till remixen på den låten, som gjorts av POMP (som är också hennes bror), via PSL.


//Per

RSS 2.0