Cover-tisdag: Jai Paul

 
Börjat att ha lyssnat mer igen på massa ny bra musik efter en ganska lång period där jag inte hållt mig uppkopplad på vad som händer. Sen efter att vi också fick ett mail till vår facebook-sida så fick jag åter igen sugen på att skriva lite. Tänkte därför passa på att göra ett inlägg med anledning av den här veckans hetaste snackis på nätet från musikvärlden, och samtidigt hålla igång med cover-temat på tisdagar.
 
Engelsmannen Jai Paul kanske inte är så väldigt känd för de flesta då han hållt sig undan det värsta strålkastarljuset, men medans han också samtidigt varit superhajpad efter att ha släppt två riktigt bra singlar ifrån sig (på dock endast drygt 2 år). Den första heter "BTSTU", och jag kom först i kontakt med den för att Drake samplar den i sin låt "Dreams Money Can Buy". Sedan för ett år sedan så kom låten "Jasmine", som ska vara en demo men som låg högt på många årsbästa-listor över förra årets låtar. Hans musik är en blandning av elektroniskt med tung bas och en mer naturlig 80-talsaktig funk och soul med sköna gitarrslingor, med Jais ljusa röst snyggt över alltihopa. Jag är ingen stor Prince-kännare, men det är ändå det namnet som först poppar upp som en stor influens.
 
Efter de två låtarna så har ryktena gått om att det varit ett album på gång, men mycket mer har inte hörts. Förrän i söndags då det helt plötsligt dök up en bandcamp-sida som såg ut att vara registrerad av Jai Paul själv och där man kunde köpa ett helt album med låter som endast hade titlarna "Track 1", "Track 2" osv, men som inkluderade de båda tidigare låtarna. Sedan har det visat sig att det inte är Jai själv som lagt upp dem enligt honom själv, och alla låtarna är nu borta från sidan. Dock finns de fortfarande så klart ute på nätet, på bland annat youtube. En av låtarna som lades upp är en riktigt skön och sexigt svängig cover på Jennifer Paiges 15 år gamla hit "Crush", och som du kan lyssna till nedan. Hoppas att det riktiga albumet verkligen snart är på väg, men fram tills dess så kommer jag att fortsätta lyssna på den här låten om och om igen, garanterat!
 
 
 
 
//Per
 
 

RSS 2.0