Dröm-projekt!

Inom hip-hop så förekommer det ju mycket samarbeten där artister gästar andras artisters låtar (ibland nästan för mycket så vissa album knappt kan kallas för solo längre), och det snackas hela tiden rykten om vilka som ska slå sina påsar ihop och göra något spännande projekt tillsammans, där vissa blir till verklighet medan majoriteten stannar på skissbordet eller runt om på olika forum på nätet.


Ett sådant (för mig, och nog många andra) drömsamarbete som blir till verklighet är nu när Tha Alkaholiks (aka Tha Liks) bildar en supergrupp ihop med The Beatnuts. Det kan inte bli annat än en fenomenal fest med massa hårda och roliga punchlines över sköna beats i bästa 90-tals-anda när Los Angeles tre största festprissar slår sig ihop med deras gelikar från New York. Med deras sköna humor är det självklart att de kallar sig tillsammans för LikNuts. Jag såg The Beatnuts på Debaser i Stockholm i december 2007, vilket slutade med att ena halvan av duon, JuJu, fick sitta häktad efter att ha slagit en kille i huvudet med en flaska. Så när de rappar om fest och hur vilt de kan gå till då så är det helt sant. För övrigt har en tredjedel av Tha Liks, J-Ro, bott ett tag i Malmö och bland annat spelat in låtar med producenterna i Breakmekanix och Chords. Nedan kan du se videon till första singeln "Grumpy Crocodile". Låten har ett hårt beat med en skön sampling i refrängen som känns igen från The Beatnuts andra låtar. Kul också att höra en av 90-talets vassaste tungor, Tash (som lägger den andra versen i låten), i gammal fin form igen!


Ett annat samarbete som vore en perfekt kombination (dessutom även den en blandning av grupper från Kalifornien och Queens, NY), men som av olika anledningar (framför allt att de båda grupperna är numera splittrade sedan år tillbaka och inte riktigt kan komma överrens sinsemellan) troligtvis bara stannar som en dröm, är mixen av A Tribe Called Quest och The Pharcyde. Som tur är har en producent skapat ett mixtape där han blandat de båda, och som han kallat "Bizarre Tribe: A Quest to The Pharcyde". Mashupen passar som handen i handsken och känns väldigt naturlig. Nedan kan du se en trailer för projektet, och här kan du lyssna på och ladda ner remixen till låten klassikern "Runnin'".//Per

RSS 2.0