Cover-tisdag

Förra veckan släpptes albumet God Help The Girl. Albumet är ett soundtrack till den kommande filmen med samma namn, skriven av Stuart Murdoch... ni vet han frontmannen i Belle & Sebastian. Albumet består till stor del av Belle & Sebastian-covers framförda i första hand av Catherine Ireton, men jag kan inte låta bli att önska att Stuart själv hade stått för sången, åtminstone på hans nyskrivna material… men det är klart då hade det ju inte direkt blivit ett separat projekt utan ännu ett Belle & Sebastian-album.

Det är hursomhelst ett väldigt trevligt album (kanske inte helt oväntat med Murdoch bakom rodret). Albumet ligger uppe på Spotify för lyssning, men nedan har ni ett smakprov i form av covern på Belle & Sebastians Funny Little Frog. Låten framförs av Brittany Stallings och jag har även infogat musikvideon som illustrerar vokalist-castingen till God Help The Girl-albumet

Lyssna på: God Help The Girl - Funny Little Frog (cover: Belle & Sebastian)Peace and Love och 12 lektioner i Doherty


Igår avslutades Peace and Love i Borlänge, sommarens första stora pop-och-rock-festival. Festivalens största namn hette Peter Doherty & Babyshambles. Igår diskuterad jag Pete Doherty med en kompis som inte kunde förstå hur han kunde vara intressant nog för skvallerpressen att skriva om. Uppenbarligen har min kompis inte upplevt det som Doherty skapat med The Libertines, Babyshambles och som sololartist. Det sägs att all publicitet är god publicitet, men visst fan är det tragiskt när en sån musikalisk mästare som Doherty bara uppmärksammas, av den breda massan, för hans heroinberoende, flickvän och flippade leverne.

Jag har nu gjort min kompis en tjänst och satt ihop en spellista på Spotify... en beginners guide to Pete Doherty. Har ni också missat Dohertys musik får ni här mina fyra favoriter från vardera av hans tre projekt. Om ni däremot, precis som jag, gillar Dohertys musik så blir det här en skön tribute-lista. Enjoy.

Lyssna på spellistan "12 lektioner i Doherty"

Top 10 v.26Som vanligt har det varit skitsvårt att välja ut bara 10 spår, det är många bra andra och tredje spår som jag hade hoppats ge plats åt, från t.ex. The Sounds, Manic Street Preachers och New Foundland... men dom kanske dyker upp senare under mer musiktorkade veckor. Jag är dock glad att jag såg till att få med andraspår från Kasabian, Joker's Daughter och The Maccabees.

Några nyheter på veckans lista som jag tycker ni ska kolla in närmare är Amazing Baby, Toy Fight och Regina Spektors senaste album. Det är en del av veckans skivlsläpp som inte är representerade på veckans lista, så glöm inte att kolla in nästa vecka så ni håller er uppdaterade. Hör av er om ni tycker att jag missat någon artist eller grupp så ska jag genast kasta ett öra på deras senaste alster.

För att komma åt listan kopierar ni texten nedan och klistrar in den i  adressfältet i webbläsaren, välj ”öppna med Spotify” i dialogrutan som kommer upp. (Har ni öppnat den här spellistan tidigare behöver ni inte göra det igen, de nya låtarna ligger redan på plats).

spotify:user:musicblogg:playlist:3RZTrFd8MSvre1xE3kCXPC

Spellista:
1. Kasabian - Where Did All The Love Go?
    (West Ryder Pauper Lunatic Asylum, 2009-06-10)
2. The Maccabees - Wall Of Arms
  
  (Wall Of Arms, 2009-05-20)
3. Amazing Baby - The Narwhal
   
(Rewild, 2009-06-17)
4. Toy Fight - Your Own Fireworks
   
(Peplum, 2009-06-24)
5. Regina Spektor - The Calculation
   
(Far, 2009-06-24)
6. Joker's Daughter - Go Walking
   
(The Last Laugh, 2009-06-17)
7. Patrick Watson - Wooden Arms
    (Wooden Arms, 2009-05-05)
8. Floating Action - 50 Lashes
    (Floating Action, 2009-05-20)
9. Iron & Wine - Love Vigilantes
    (Around The Well, 2009-05-20)
10. Graham Coxon - Look Into The LIght
    (The Spinning Top, 2009-06-17)

Cover... torsdag

Jag hade tänkt lägga upp det här inlägget i tisdags, men det får bli cover-torsdag istället. Det franska musikkollektivet Nouvelle Vague är, för mig, en favorit bland coverbanden. Deras två första album är fantastiskt bra, med mästerliga covers på låtar som Guns Of Brixton, Heart Of Glass, Bela Lugosi's Dead, The Killing Moon, A Forest... ja, listan kan göras lång.

För två veckor sedan släppte Nouvelle Vague sitt tredje album, praktiskt nog titulerat 3 (som visserligen känns lite som en titelplankning av Portisheads tredje album, Third, som kom ut förra året). Tyvärr så visade sig 3 vara en stor besvikelse för mina öron. Jag har försökt att lyssna igenom albumet sådär varannan dag i hopp om att den ska växa, men icke. Ett spår som jag dock gillar skarpt på 3 är covern av albumaktuella Depeche Modes Master And Servant. Låten gästas dessutom av Martin Gore himself.

Lyssna på: Nouvelle Vague - Master And Servant (cover: Depeche Mode)

Top 10 v.25Så var det dags för veckans Top 10-lista. Inte för att det är fredag idag, men som ni vet är det midsommar imorn, och jag kommer vara på landet och där har jag varken dator, internet eller lust. Förra veckans Top 10 uteblev vilket gjorde det än en gång svårt att bara välja tio spår, men jag tycker jag fick ihop en skön spellista till er. Bland annat innehåller listan några smakprov från ett gäng storsläpp de senaste två veckorna, Kasabian, The Sounds, Sonic Youth och Placebo.

För att komma åt listan kopierar ni texten nedan och klistrar in den i  adressfältet i webbläsaren, välj ”öppna med Spotify” i dialogrutan som kommer upp. (Har ni öppnat den här spellistan tidigare behöver ni inte göra det igen, de nya låtarna ligger redan på plats).


spotify:user:musicblogg:playlist:3RZTrFd8MSvre1xE3kCXPC

Spellista:
1. Kasabian - Thick As Thieves
    (West Ryder Pauper Lunatic Asylum, 2009-06-10)
2. Liechtenstein - Roses In The Park
  
  (Survival Strategies In A Modern World, 2009-05-26)
3. Manic Street Preachers - Virginia State Epileptic Colony
   
(Journal For Plague Lovers, 2009-05-20)
4. Placebo - Battle For The Sun
   
(Battle For The Sun, 2009-06-05)
5. The Sounds - No One Sleeps When I'm Awake
   
(Crossing The Rubicon, 2009-06-03)
6. Joker's Daughter - Lucid
   
(The Last Laugh, 2009-06-17)
7. The Maccabees - Can You Give It
    (Wall Of Arms, 2009-05-20)
8. Sonic Youth - Antenna
    (The Eternal, 2009-06-10)
9. Kamera - Misfortune Strikes Again
    (Blank Expressions, 2009-05-20)
10. Phoenix - Fences
    (Wolfgang Amadeus Phoenix, 2009-05-27)

När ni har lyssnat klart på spellistan tycker jag att ni klickar här och röstar YES. Sen går ni med i facebook-gruppen "In SUPPORT of the people and the YOUTH of IRAN, 2009!" ...om ni nu har facebook. Sen har ni en underbar midsommar!!

Relax, Take It Easy...

Ni har säkert undrat vart jag tagit vägen. Faktum är att jag har varit lite dålig i en dryg vecka, och är fortfarande inte helt hundra. Jag har haft kraftiga magsmärtor och enligt läkaren tyder det mesta på att jag har fått magsår. Detta som ett resultat av för mycket stress på jobbet och privat. Och visst har jag kanske lite för många bollar i luften, men jag gillar när det går i ett, tyvärr gör min kropp inte det. Och efter den här veckan känner jag att jag måste börja lyssna på min kropp och sätta hälsan i första hand.

Jag har tidigare dragit ner på inläggen på bloggen periodvis p.g.a. för mycket att göra, men jag har försökt att hålla kvar de fasta inläggen som "veckan som kommer..." och "Top 10". Nu kommer jag dock inte lägga nån press eller måsten över mig gällande inlägg på bloggen. Nu kommer jag skriva helt och hållet på en tid-och-lust-basis. Hoppas ni har förståelse för detta.

Idag ska ni dock få något vackert att vila öron och ögon på:


Top 10 - v.23


Ok, jag hann inte med nån recap av de senaste veckornas skivsläpp. Men det kanske inte gör så mycket, för det som är värt att lyssna på representeras ju trots allt på fredagarnas Top 10-listor, och idag är det ju fredag... lovely friday.

De tio väl utvalda låtarna från de senaste veckornas skivsläpp listas nedan och ni kommer åt dom genom att klistra in textraden nedan i webläsarens adressfält, och väljer "öppna med Spotify". Har ni öppnat listan tidigare i Spotify behöver ni inte göra det igen, den uppdateras automatiskt.

spotify:user:musicblogg:playlist:4nWfkXAvdUm5Qjgf3mm3rI

Spellista:
1. Liechtenstein - All At Once
    (Survival Strategies In A Modern World, 2009-05-26)
2. Manic Street Preachers - This Joke Sport Severed
    (Journal For Plague Lovers, 2009-05-20)
3. The Maccabees - No Kind Words
    (Wall Of Arms, 2009-05-20)
4. Floating Action - Don't Stop Loving Me Now
    (Floating Action, 2009-05-20)
5. Patrick Watson - Traveling Salesman
    (Wooden Arms, 2009-05-05)
6. Le Mans - Dayclub
    (Rawmantic, 2009-05-20)
7. Phoenix - Lisztomania
    (Wolfgang Amadeus Phoenix, 2009-05-27)
8. The Sounds - Lost In Love
    (Crossing The Rubicon, 2009-06-03)
9. New Found Land - Leave It Behind
    (We All Die, 2009-05-20)
10. Jarvis Cocker - I Never Said I Was Deep
    (Further Complications, 2009-05-15)

Cover-tisdag med Iron & Wine


Jag vet att jag bara skulle vara borta en vecka... och det var jag, tyvärr hade jag högvis med jobb när jag kom tillbaka från semestern. Nu har jag betat av det värsta och jag hoppas kunna ge en sammanfattning av förra, och denna, veckas skivsläpp om en dag eller två. Idag är det dock, som schemalagt, cover-tisdag.

För två veckor sedan släppte Iron & Wine samlingsalbumet Around The Well där dom har blandat tidigare outgivet material med b-sidor och några covers. Den här typen av album har en tendens att bli rätt spretiga och inte särskilt lyckade, materialet har ju trots allt ratats tidigare av en anledning. Around The Well är dock förvånansvärt sammanhängande och innehåller en hel del godbitar... för oss Iron & Wine-fans.

Albumet innehåller som sagt några covers, bl.a. den oerhört fina covern av The Postal Services Such Great Heights. Säkert har ni hört den förut, om inte annat så i Zack Braffs mästerliga film Garden State. En annan grym cover på Around The Well är Iron & Wines tolkning av New Orders Love Vigilantes. Båda spåren kan ni lyssna på och ladda ner nedan:

Lyssna på: Iron & Wine - Such Great Heights (cover: The Postal Service)
Lyssna på: Iron & Wine - Love Vigilantes (cover: New Order)

RSS 2.0