Rap-rock

Vill först bara ta och kort presentera mig själv. Heter Per, är 26 år gammal, född och uppvuxen i Örebro, bor numera i Uppsala sedan ett par år och studerat en hel del geografi och just nu freds- och konfliktkunskap. Är Johans svågers svåger. Skriver även på min egen blogg, Polaren Per. Är en väldigt stor musikälskare, väldigt snudd på nördig. När det kommer till favoritmusik så ser jag mig som något så tråkigt som ungefär 'allätare' efter att i ungdomen gått igenom faser av både punkrock och hip-hop, och sedan landade någonstans mittemellan kan man säga. Just hip-hop och soul, men även mycket annat, är något jag känner att jag nog kan bidra med till den här bloggen och är mycket tacksam över att få skriva här om det jag gillar väldigt mycket.

Förutom i mitt eget sammanhang har sammanslagningen av rock och hip-hop sällan varit särskilt lyckad alls med några få undantag. Nu har det kommit ytterliggare ett försök på att blanda dessa två genrer, och den här gången så verkar det faktiskt gå vägen. Bluesrockarna i The Black Keys blev på sin senaste skiva producerade av Danger Mouse och fördjupar sig nu ännu mer med hip-hop. Damon Dash, som tidigare var Jay-Z's kompanjon och medgrundare till Roc-A-Fella Records, har tydligen gått och blivit ett stort fan av gruppen och kontaktade dem för att göra något ihop. Resultatet är BlakRoc som släpps 27:e november. En skiva där The Black Keys lägger grunden och artister som RZA, Raekwon och Ol' Dirty Bastard från Wu-Tang Clan, Ludacris, Q-Tip och Pharaohe Monch med flera rappar och sjunger. Första singeln heter "Ain't Nothing Like You (Hoochie Coo)" och gästas av Mos Def och Jim Jones.//Per

Bloggen får förstärkning!

Först och främst vill jag be om ursäkt att bloggen har varit så innehållsfattig den senaste tiden. Motivationen för att skriva har inte riktigt infunnit sig för mig, men den kommer nog snart tillbaka ;)

För att råda bot på bristen av inlägg och motivation så har jag nu kallat in förstärkning, av Polaren Per! Per har precis som jag exceptionellt bra musiksmak ;) dessutom har han stenkoll på hiphop, vilket kommer nyansera bloggen.

Vi välkommnar Per med en ny video från Vampire Weekend:


RSS 2.0