Cover-tisdag med Cee-Lo Green

Har inte blivit så mycket inlägg här nu på ett tag, men är ju mycket annat som händer så här under sommaren. Kör dock en gammal hederlig cover-tisdag för att komma igång lite.

Cee-Lo Green har en av de mest fantastiska och originella rösterna i musikvärlden just nu enligt mig. Han är dessutom fortfarande en riktigt bra rappare som en av medlemmarna i Outkast-relaterade gruppen Goodie Mob. Han har släppt ifrån sig två egna solo-skivor, gjort två mycket bra skivor med Gnarls Barkley, och även gjort en lång rad gästspel på många andra artisters låtar, bland annat nykomligen Bruno Mars. Det intressanta med honom är att han inte rädd för att pröva något nytt och olika stilar. Senast har han bland annat medverkat på soundtracket till Twilight-filmen "Eclipse" med den mycket sköna och cowboy-luktande låten "What Part Of Forever".

Nu är han aktuell med ett tredje solo-album som går under namnet "Lady Killer". Från skivan har man hittills kunnat höra låtarna "I Want You" och "Georgia", men den riktiga första singeln är en cover på skägg-rockarna Band of Horses otroligt vackra "No One's Gonna Love You". När jag såg att han hade gjort en cover på en av mina favorit-låtar från BoH:s andra album blev jag väldigt intresserad, men efter första lyssningen så var jag rätt så besviken då både låten och Cee-Lo kändes väldigt felplacerade bland de elektroniska dansrytmerna. Även om den inte är i närheten av originalet så har den här versionen växt litegrann efter att ha hört den ett par gånger till. Cee-Lo sjunger som alltid helt fantastiskt och enormt. Jag hade dock hellre sett en mer avskalad version som fortfarande behöll det elektroniska, tror det hade passat mycket bättre. Cee-Los kommande album är hos mig trots allt fortfarande väldigt efterlängtat av mig.

Hoppas ni har en trevlig sommar!!


//Per

RSS 2.0