Jacob Felländer - Slå honom en signal

image32Jacob Felländer är för de flesta helt okänd. Men här och var finns det folk som vet vem han är. De som är lite mer kultiverade känner honom som en oerhört skicklig fotograf, de som är lite mindre kultiverade känner honom som snubben som står bredvid Eva Röse på mingelbilder i skvallerpressen. Eva är för övrigt hans fru. Nu får ni i alla fall möjligheten att lära känna Jacob som musikern. Imorgon släpper han nämligen sitt debutalbum "Letters From The Trenches".

Informationen om skivan är helt klart sparsmakat, jag har inte lyckas hitta en låtlista någonstans. Men på Jacobs MySpace-sida ligger fyra spår uppe för lyssning, och jag förutsätter att de alla kommer att finnas med på debuten. På albumet har han god hjälp av den svenska musik- och skådiseliten (fråga mig inte vad skådisarna tillfört). Christian Kjellvander, Britta Persson, Lina Englund och Eva Röse är några välkända namn som Jacob samarbetat med på "Letters From The Trenches". Han har även samarbetat med en hel del begåvade producenter, som kanske inte är så välkända till namnen men dom ligger bakom många av Sveriges finaste, som t.ex. The Hives och Moneybrother. Även Nina Ramsbys vapendragare Calle Herlöfsson har haft fingrar med i spelet. På det hela taget känns det som att albumet kan bli jävligt intressant.

All denna kreativitet ger sig verkligen till känna på de fyra teaser-spåren. Låten "Type 0707177694", är verkligen så experimentell och hypnotiserande som man hade väntat sig, och hoppats på. Första halvan av låten påminner mycket om Pulps underbara Common People, men utan att kännas plankad. Mitt i låten byts soundet totalt och man märker tydligt spår av Moneybrothers skitigt sköna sound. Och ja, telefonnumret i titeln går faktiskt till Jacobs mobil... han uppmanar även i låten att slå honom en signal, så passa på, han lär ju byta nummer snart.

Jag skulle tippa på att den underbart vackra låten Shy Girls kommer att bli skivans första singel. Den har verkligen hitpotential och känns mest kommersiellt gångbar av de fyra spår jag lyssnat på.

Lyssna på: Jacob Felländer - Shy Girls

Kommentarer
Postat av: Jacob

Johan!

Klart du och de dina ska komma på releasen nästa fredag.

2008-06-05 @ 23:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0