Veckan som kommer...

Ny vecka! och tydligen är det en vecka i en ny årstid. Men framför allt är det en vecka fullmatat med musik. Kathleen Edwards har lämnat sitt snöiga land för att besöka vårt. Ikväll kan man se henne i konserthuset i Göteborg. På tisdag kommer hon till  Debaser Medis i Stockholm och på onsdag till KB i Malmö. Onsdag är för övrigt en bra dag den här veckan, Sugarplum Fairy spelar på Sliver i Jönköping, Anna Maria Espinosa på Mejeriet i Lund, The Ting Tings på Berns i Stockholm, men framförallt inleder albumaktuella The Soundtrack Of Our Lives sin turné på Cirkus, sthlm, på onsdag.

På torsdag har vi Teitur (som jag skrivit om tidigare här) på KB i Malmö och Johnossi på Rawbar i Eskilstuna (även på Arenan i Karlstad på lördag). På fredag är det Markus Krunegård som huserar på KB och på söndag är det en annan malmöscen som är het, nämligen Palladium som besöks av Frida Hyvönen. Frida kan även ses dagen innan, lördag, på Göteborgs stadsteater.

Dessutom gungar The Roots igång Berns ikväll och Daniel Lemma skapar sköngung i Borås på lördag.

Skivsläppsmässigt så är det Sverige som går i bräschen: Ett av Sveriges bästa rockband, The Soundtrack Of Our Lives släpper som sagt sitt sjätte album, Communion på onsdag. På onsdag släpper även produktive Timo Räisänen coveralbumet And Then There Was Timo och Christian Walz sitt tredje album The Corner.

Dessutom får vi inte glömma att Stockholms psykedeliska folkrockare The Guild släpper sitt andra album Golden Thumb och ett av mina favoritsynthband, Elegant Machinery släpper sitt första på 10(!) år, A Soft Exchange.

På den internationella fronten bör ni kolla in Buttless Chaps Cartography och Donkeys debutalbum Donkeys. Sen har det dessutom blivit dags för ett av årets med efterlängtade album, The Killers Day & Age*.

*senaste albumet finns upplagt på Spotify.

Kommentarer
Postat av: Per

Fan att man inte är i Sthlm och kan gå och se The Roots! De lägger ju av och turnerar nu och ska bli husband till The Tonight Show med Jimmy Fallon.

Lyssnat på snippets av Timo Räisänens skiva, och måste säga att det låter allvarligt mestadels som ett skämt. The Soundtrack Of Our Lives skiva tycker jag verkar spännande, och omslaget borde ju tillägnas ett helt eget Album Art-inlägg!

2008-11-24 @ 20:55:43
URL: http://disfordurham.blogspot.com
Postat av: Johan

Ska The Roots bli husband?! Hehe, se på fan...

Jag har inte hunnit lyssna på Timos album än, trist att den låter risig.



Ser också fram emot TSOOL, och jag håller med dig att omslaget är jävligt härligt... och komiskt.

2008-11-24 @ 23:12:37
URL: http://music.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0