Happy Feet Saturday!


Som ni kanske har märkt uppdateras bloggen sällan på helgerna. Anledningen till det är dels att jag sällan sitter framför datorn då, och dels att ni sällan sitter framför datorn då (på lördagar brukar besökarantalet halveras).

Men från och med nu kommer jag se till att uppdatera bloggen på helgerna också, i första hand på lördagar. Temat kommer vara lite mer festorienterad musik. Inte så mycket indie i bemärkelsen alternativ rock, men fortfarande indie i bemärkelsen ouppmärksammat och/eller osignat.

Musiken kommer falla lite mer åt elektronica, housefunk och hiphop... kort sagt: Happy Feet!

Nyss hemkommen från New York så började jag veckan med New York-baserade Tigers & Monkeys. Tänkte fortsätta att följa den tråden så först ut på Happy Feet Saturday är Brooklynbaserade Kid Cudi och Ratatat

Kid Cudi föddes i Cleveland men flyttade till Brooklyn för att få fart på sin rap-karriär. Lyckades bli signad av Fool's Gold och har i år börjat få uppmärksamhet på internet, främst genom låten Day 'n' Nite och dess remix av Crookers. Kid Cudi lyckades dessutom slå sig in på top fem på Rolling Stones "Best Indie Hip-Hop Artists of the year". För tillfället arbetar han på sitt debutalbum.

Lyssna på: Kid Cudi - Day 'n' Nite (Crookers Remix)
Missa inte heller Dat New New med Kid Cudi.

Ratatat behöver väl egentligen ingen närmare introduktion. Efter fyra år och fem hyllade album har indieelectronica-duon Ratatat fått massivt erkännande i indiekretsar. De är dock fortfarande osignade. Allt började med Seventeen Years.

Lyssna på: Ratatat - Seventeen Years
Missa inte heller Mirando med Ratatat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0