Up & Coming: Coconut Records


Coconut Records klingar säkert inte så bekant. Phantom Planet är nog mer igenkännande, och säger jag Jason Schwartzman hör jag nog ett och annat jaha på andra sidan skärmen. Ni vet han som var med i Rushmore, The Darjeeling Limited och Marie Antoinette… bland annat. Han är dessutom brorson till Francis Ford Coppola och kusin med Sofia Coppola och Nicolas Cage.

Om ni inte känner till bandet Phantom Planet, så är nog i alla fall deras låt, och tillika titelspåret till f.d. TV-serien The OC, "California" mer välkänd. Jason Schwartzman slog på trummorna i Phantom Planet från 14 års ålder tills han hoppade av 2003.

Vid sidan om skådiskarriären kör han nu soloprojektet Coconut Records. Debuten "Nighttiming" (med gästsång av bl.a. Kirsten Dunst) släpptes 2007, och det uppföljande albumet "Davy" hade internationell release i slutet av januari i år.

Debuten var bra, men ganska feg med lama melodier och refränger. "Davy" är mer vågad och man märker att Schwartzman har gjort den precis så som han velat, helt utan utomstående påverkan, eller penga- och kändislusta. "Davy" är upplyftande och medryckande… och riktigt bra!

Betyg:


Lyssna på: Coconut Records - Any Fun
Lyssna på: Coconut Records - Microphone

Lyssna även på: "Saint Jerome" och "Drummer". Albumet bör f.ö. avnjutas i sin helhet, och då den inte finns till försäljning i Sverige än så måste jag hänvisa er till piratviken.



Lyssna på veckans 10 bästa låtar!
Klicka här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0