Dubbelt Damon

Blur-sångaren Damon Albarn är aktuell igen. Först och främst med Gorillaz tredje album, "Plastic Beach", som kommer ut 8:e mars och gästas av en rad kända artister så som bland annat Snoop Dogg, Lou Reed, De La Soul, och Mick Jones och Paul Simonon från The Clash. Första singeln heter "Stylo" och är en syntigt 80-talsinspirerad låt som gästas av Mos Def och Bobby Womack.

Damon själv gästar på Bristol-duon Massive Attacks kommande femte album, "Heligoland", som kommer ut en månad innan, 8:e februari, vilket är hela sju år sedan det tidigare kom ut. Första singeln därifrån heter "Saturday Come Slow" och är en lugn men mäktig låt där Damons behagliga röst passar väldigt fint in. Känns passande när helgen känns långt borta.

Jag gillar Albarns mjuka och känslosamma röst väldigt mycket och som jag tycker gör sig så utmärkt över just sådan här typ av produktioner, en blandning av lite hårdare elektroniskt och mer mjukare aukustist. Ett annat väldigt bra exempel på det är från beatbox-artisten Scratchs otroligt vackra låt "Too Late" och som även gästas av Talib Kweli.

Gorillaz - "Stylo"



 

//Per


Kommentarer
Postat av: bob

Nu har det äntligen kommit! Extern spelare som man kan lägga upp överallt och få betalt!

http://ubetoo.com/news/external-music-player

2010-01-27 @ 10:44:33
URL: http://www.myspace.com/ubetoo
Postat av: Anonym

Nu har det äntligen kommit! Extern spelare som man kan lägga upp överallt och få betalt!

http://ubetoo.com/news/external-music-player

2010-01-27 @ 10:45:02
Postat av: selma

http://www.ubetoo.com/eriklindqvist/25810, lyssna gärna på den här låten. Grym låt

2010-01-28 @ 15:21:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0