Robert Svensson + MF/MB

 


Ikväll är det dags för Rockgask på V-Dala Nation i Uppsala igen, och självklart som den riktiga student jag är kommer jag vara där! En gask (eller gasque) är för er som inte vet en fest med sittning och middag först för att senare under kvällen oftast öppnas upp för de som inte deltagit i middagen och bli ett ännu större partaj som kan pågå långt in på småtimmarna. Dessutom inte helt ovanligt att det är framträdanden av både mindre och större artister. En av de bättre enligt mig är då Rockgasken, som inte är lika proper och traditionell som många andra utan försöker vara lite lättsammare och bara mer rock'n'roll helt enkelt! Självklart kommer det vara musikaliska framträdanden på denna gask, annars skulle den inte leva upp till namnet. Underhållningen ikväll står de två svenska akterna Robert Svensson och MF/MB för.

Robert Svensson var tidigare med i Mixtapes & Cellmates men gick sedan solo. Förra året släppte han sin debutskiva "Young Punks Are The Never-Never", där han bland annat gästades av Markus Krunegård och Shout Out Louds Adam Olenius. Skivan lät också lite likt de båda herrarnas egna musik. Förra månaden så släppte han då sitt andra album, "You're A Wasteland, Honey", där han står mer på egna ben och gått mot en mer Springsteen-doftande stil, utan att för den delen tappat det rytmiska och lätt elektroniskt dansanta. Det är stämningsfullt klassisk rock i en mer modern kostym.

MF/MB är fyra killar och en tjej som träffades när de gick estetiska programmet i Bollnäs, men efter studenten tog de sitt pick och pack för att flytta till Malmö där de ville ta del av den progressiva musik- och kulturscenen och utvecklas. Musiken de spelar beskriver de själva som "..kallt, hårt och intensivt på något sätt. Det vi brukar säga är att vi spelar  elektronisk rock med houseinfluenser ... [S]amtidigt kan jag känna när jag lyssnar på vår musik att, visst, vi låter så i grunden, men samtidigt lägger vi på ganska melodiösa slingor som är studsiga och larviga. På ett bra sätt alltså. Det blir en kontrast till det här jättehårda maskintugget" (intervju i Radar Magazine), vilket jag tycker är en passande beskrivning. De har också nyligen släppt ett album, "Folded", som är deras första.

Nedan kan du kolla in Robert Svensson framföra sin singel "Runaway" i TV4, och se MF/MB:s video till "The Fine Detail". (Lite likt som i "Bullen" måste jag tyvärr tillägga 'att som vanligt är det inte tjejen i filmen som har skrivit musiken'. Blev lite besviken då hon är sjukt snygg, men hon är inte tjejen i bandet). MF/MB har roligt nog gjort videor till samtliga av sina låtar på albumet, vilka dessutom är sjukt snygga. Så kolla in deras officiella hemsida för fler videor. Återigen visar båda dessa akter hur bra den svenska musikscenen är!


 

 

//Per


Kommentarer
Postat av: GUESS WHO?!

- diggar din design som fan, snyggaste jag sett!

2010-12-01 @ 01:14:52
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Little Miss Trouble

Jag håller med! Nice layout!! =)

2010-12-02 @ 20:48:44
URL: http://littlemisstroublemusic.blogspot.com/
Postat av: Emelie's WickedTime

lessamt när det inte är den snygga tjejen som står för verket;)

2010-12-05 @ 13:25:46
URL: http://wickedtime.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0