Cover-tisdag med The Budos Band

 

Amerikanska The Budos Band består av tio medlemmar och spelar instrumental psykedelisk funk med mycket blås och orgel. Enligt dem själva spelar de 'afro-soul' inspirerad av östafrikansk musik blandat med 60-tal. Bandet ligger på Daptone Records, hem till även liknande artister som Sharon Jones & The Dap-Kings och Menahan Street Band.

 

Bandet har nu släppt sin tredje fullängdare, som heter likt de två tidigare albumen kort och gott "The Budos Band III". Som sista spår på skivan hittar man låten "Reppirt Yad", som vid första anblick inte betyder nåt. Men titeln är lika flummigt trippig som låten och läser man den baklänges så förstår man. Det är en av de bättre och coolaste Beatles-covers jag hört! Versionen är långsam, tung och skrämmande, inte alls så uppåt som originalet. Låter som musiken man skulle höra om man går ner för en mörk bakgata i bandets hemstad New York en sen natt. Får se om ni hör vilken låt det handlar om, men borde inte vara så svårt efter ledtrådarna. Lyssna och njut, eller låt er komma i en skrämmande stämning.

 

The Budos Band - "Reppirt Yad"



//Per

Kommentarer
Postat av: Sara

Cool cover..

2010-09-16 @ 14:28:28
URL: http://www.youtube.com/watch?v=yqV2rJI3hDg
Postat av: [email protected]

Uppmana läsarna att komma till Can we kick it? som min kompis ornat. Vill verkligen många människor ska komma och se hur hårt hon SJÄLV har jobbat för att göra evenmanget! LAVA , KULTURHUSET! KL. 18.00- 21:00 Den här lördag 18e! Be there help to spread the word! Titta på facebook! Can we kick it! ALLA stockholmare 15-20+. WORD! Be there

2010-09-17 @ 06:47:17
Postat av: Dagens musikvideo

Vår eminenta tipspanel ger dig nya härliga musikvideotips varje dag. Välkommen!

2010-09-18 @ 22:08:18
URL: http://dagensmusikvideo.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0