Pigeon John är på väg att blow-up


Min absoluta favorit-radiokanal här i Schweiz är Couleur 3, som spelar en bra blandning av mestadels ny men lite gammal independent pop, rock, soul m.m. (De verkar ha ganska intressant snack också, men jag är långt ifrån fransktalande än, knappt förstående). Idag hörde jag en riktigt tungt svängig och funky låt, och som jag tyckte jag kände igen. Kom till slut på att jag hade hört låten på det grymt svettiga och täta dansgolvet på den lilla källarklubben jag var på för 3 veckor sen i Bern. Som tur är så kommer det upp på min mobil vad det är för låt som spelas på radion. Låten heter passande nog "The Bomb" och framförs av en kille som kallar sig Pigeon John.

Pigeon John är en rappare som växte upp i närheten av Inglewood i Los Angeles County, ett område rätt starkt förknippat med gangsta-rappare som t. ex. Mack 10 från Westside Connection. Duv-John är dock mer laid-back och humoristisk, och inte bara rappar utan sjunger också samt mixar in olika stilar av musik. Han startade sin karriär genom att uppträda på open-mic-nights på legendariska Good Life Cafe i början av 90-talet. En scen som också tog fram artister som Kurupt, Jurassic 5 och The Pharcyde. Efter att ha varit del av några grupper så släppte han sitt första solo-album, "Pigeon John Is Clueless", på egen hand 2001, men som släpptes på bolag igen året efter. Sedan släppte han två album till, innan han blev en del av Quannum Project, Kalifornien-kollektivet och skivbolaget som bland annat inkluderar Blackalicious, DJ Shadow och Lyrics Born, och där har släppt ytterliggare två album. Det senaste, "Dragon Slayer" kom i slutet av förra året, varifrån låten "The Bomb" var en av singlarna. Se videon och lyssna till låten nedan. Kanske är det den som verkligen får Pigeon John att 'blow-up' på riktigt efter runt ett och ett halvt decennium i branschen.



//Per

Kommentarer
Postat av: Johanna!

Har du kollat in Movits! nya video? Svingrym.



http://www.youtube.com/watch?v=sqwfDNzTYks



Med glimten i ögat och en perfekt blandning av swing och hiphop tog Movits! Sverige med storm med debuten Äppelknyckarjazz år 2008. Med placeringar på P3:s trackslista och ett Manifestpris för Årets Rytm hade Sverige fått upp ögonen för dem. Att det skulle gå längre än så var egentligen inte väntat. Men efter en oväntad inbjudning till den amerikanska talkshowen "the Colbert Report" gick plötsligt Äppelknyckarjazz upp på första plast på iTunes hiphoplista. Samtidigt ökade försäljningen på Amazon med 85,000 % i USA.

Movits! internationella karriär tog skruv på riktigt 2010. Den våren åkte de ut på en rikstäckande USA-turné. Inte nog med det spenderade bandet sommaren på turné i England och hösten på turné i Europa. Att nästan hela 2010 spenderats på internationell mark och på tre olika kontinenter ledde till att Movits! rensade schemat till hösten och gick in i studion. Efter tidsbrist, sömnbrist och en dos disciplin är bandet nu redo att visa upp resultatet!

Ut ur min Skalle innehåller fortfarande bandets karakteristiska hiphop/jazz-sound men nu mer klubbetonat och med tyngre beats. Swingen finns fortfarande kvar, men inte lika överbetonat. Allt med en Movits!-prägel och allt med Johan Jivin's samtidsreflekterande texter. Movits! har återigen fokuserat på att göra dansanta låtar.

I dagsläget jobbas det aktivt med schemat för 2011. Det ska på ännu en USA-turné samt turnera både i Europa och på hemmaplan. Samtidigt ska arbetet med det nya albumet sammanställas. För ett band som producerar allting själva kan det tyckas mycket. Men är man det enda svenskspråkiga swing-hiphopbandet i världen har man ett ansvar att leverera!

Ut Ur Min Skalle släpps 23:e mars i Norden genom Pope Records. Två veckor senare släpps den i resten av världen, med fokus på Nordamerika, genom Slimstyle Records.

2011-03-09 @ 11:51:16
URL: http://johannaschneider.blogg.se/
Postat av: nathalie

"We love music & t-shirts"

Vem kan göra det snyggaste t-shirt-trycket? Nu drar Universalpixel & Ljudvall igång en design tävling med temat musik. Vi gillar bloggen, den är väldigt kreativ. Det hade varit jättekul om du hade velat vara med i tävlingen.



Se här hur du deltar: http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Ljudvall-feat-Universalpixel/190209834347216?sk=app_192592087420236



Den 21 Mars till den 4 April pågår röstningen om bästa t-shirt-tryck. Den t-shirten med flest ”Gilla” vinner. Den 4 April meddelas vinnaren.



Och nu till det viktigaste, vad vinner man?



1. Ditt namn kommer att stå på varje t-shirt som säljs med din design, människor kommer att köpa din t-shirt.

2. Kommer din design etta så får du din egen t-shirt hemskickad.

3. Du kan tjäna pengar på din design, för varje såld t-shirt får du en kommission på 2,5% av försäljningspriset.(Du kan tjäna upp till 10 000kr per år)



TIPS!

Sysslar du med musik idag? Tveka inte att skicka med ett SoundCloud ljudklipp med din design, blir ditt bidrag utvald lägger vi upp ditt ljudklipp under t-shirt bidraget som alla kan lyssna på. Hoppas du vill vara med, vi ser fram emot att se ditt bidrag!



Mvh,

Nathalie

Universalpixel & Ljudvall

2011-03-17 @ 16:02:28
URL: http://www.universalpixel.se
Postat av: Anonym

Hej, hade du kunnat stoppa in och skriva om bandet "Muse" ?

2011-05-05 @ 17:16:13
Postat av: Smsa Låna

Megafin blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-07-20 @ 06:46:34
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0