Tung själ från Tyskland


Imorgon åker jag till Berlin med jobbet för lite mix av business and pleasure i några dagar, ska blir riktigt kul! Tyskland är ju inte direkt förknippat med bra musik, men det finns faktiskt några riktigt bra undantag. Till exempel den underbart coola soulsångerskan Joy Denalane, som med en tysk mamma och sydafrikansk pappa sjunger på både tyska och engelska.

En annan artist som även hon har tysk mamma och afrikansk pappa är Nneka. Född och uppvuxen vid Niger-deltat i Nigeria men flyttade till Hamburg som 19-åring för tio år sedan, och bor numera i båda länderna. Hon har jämförts med Lauryn Hill, men kanske inte så mycket för just enbart musiken utan mer för talangen och att de blandar stilar samt både sjunger och rappar. Hennes musik är en blandning av soul, hip-hop, afrobeat och rock, med mycket känsla och politisk och social medvetenhet i texterna, och hon sjunger dessutom riktigt bra. Hon har tidigare släppt EP:n "The Uncomfortable Truth" och albumen "Victim of Truth" och "No Longer at Ease" (samt den för USA med redan utgivet material ihopsatta skivan "Concrete Jungle"), vilka alla går att lyssna till på samlingsboxen "To And Fro" på Spotify.

Nu är hon aktuell med sitt tredje riktiga album, "Soul Is Heavy", som släpptes idag. Det har föregåtts av första singeln och till lika så titelspåret samt andra singeln "My Home", som ni båda kan höra och se videorna till nedan. Gå in på OkayPlayer också för att lyssna på ytterligare två till spår från skivan; den rockiga och tunga "God Knows Why" med min favorit-rappare Black Thought från min favorit-grupp The Roots, och den lite lugnare och skönt svängiga och rytmiska "Sleep" med Ms Dynamite. Alla låtarna visar på spektrat i hennes musik och vilken otroligt bra artist hon är. Hon och hennes musik förtjänar verkligen att nå ut till så många som möjligt, lätt ett av årets bästa släpp! Fantastiskt nog så kommer hon till Sverige och Stockholm lördagen den 4 november, så missa inte det, kan bli helt enormt bra!

 


//Per

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0