Samplings-söndag: Young Jeezy / Lenny Williams


En låt som spelats en del nu på radio, och som jag har lyssnat till massvis själv, är den amerikanska söderns egen snöman Young Jeezy och hans "I Do". Låten är en riktig allstar-uppställning med de gigantiska gästerna Jay-Z och Andre 3000, och de alla tre skiner strålande över det mycket souliga beatet. Jag är långt ifrån ett fan av Jeezy, hans rap och röst, men här funkar det bra och han inleder starkt med en bra vers. Jigga kommer där näst, och verkar ha blivit både inspirerad av de andra och hans nya familjeliv då han lägger en riktigt bra vers med snyggt flow och bra text. Fint att han är i form efter det i mitt tycke faktiskt ganska bleka albumet "Watch The Throne" med Kanye West. Sist men inte minst kommer då Andre 3K, och sådana här beats, som låter likt OutKasts samarbete med UGK"Int'l Players Anthem", passar honom perfekt.

Låten, som finns med på Jeezys senaste skiva "TM:103 Hustlerz Ambition" samplar "Let's Talk It Over" med Lenny Williams från 1979, som ni kan lyssna till här. Williams har också blivit samplad i andra hiphop-hits, till exempel Twistas "Overnight Celebrity" som Kanye West producerade och som snyggt samplar stråkar och sång från låten "Cause I Love You". Lyssna till Jeezys och Twistas grymma jamns nedan, och kom in i en soulig söndag.//Per

Kommentarer
Postat av: Sara Panda

Heeeya! skön blogg! du vekar kunna mycket music! :]

2012-02-13 @ 20:07:57
URL: http://kibolight.blogg.se/
Postat av: Ida

Hejhej! gå in och rösta på min vän som är med i en tävling om att få vara warm up för avicii. Gå in på www.housebloggen.no och rösta på Lucas Moonrise !

2012-02-14 @ 17:41:09
Postat av: Per

Sara Panda: Tack, kul att du gillar den! Jag läser mycket om musik, och självklart lyssnar, så är nog lite utav en riktig nörd :)

2012-02-15 @ 14:45:13
URL: http://music.blogg.se/
Postat av: gsm tjejen

super fin blogg<33

2012-03-11 @ 10:52:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0